Alumni

Mikoly-Hetei Adrienn

Debreceni Egyetem

 

Mikoly-Hetei Adrienn 2014-ben végzett a DE néderlandisztika szakán, majd ezt követően a fordító és tolmács mesterképzésben vett részt el holland-német nyelvpárral. Az idegen nyelvek egyetemi szintű tanulása, valamint a Bécsi és a Leuveni Egyetemen eltöltött félévei egyértelműen sok kaput nyitottak meg számára úgy kulturális, mint munkaerőpiaci téren. Jelenleg a DE Néderlandisztika Tanszékén egyetemi tanársegéd, ahol az oktatói feladatai mellett PhD-tanulmányait folytatja.


 

Bődyné Nádra-Loggó Enikő

       

Bődyné Nádra-Loggó Enikő 2003-ban végzett német-holland szakon. Az egyetem után a szolgáltató szektorban talált munkát, ahol ügyfélszolgálati munkakörben főként az angol nyelvtudását használhatta a telefonon beérkező hívások megválaszolásával. Később családi vállalkozásban dolgozott 3 évig külkereskedelmi ügyintézőként, ahol az angol, német és holland nyelvek mindegyikét tudta napi szinten aktívan gyakorolni mind az ügyfelekkel, mind a beszállítókkal.

2013 óta pedig újra a multikulturális környezetben tevékenykedik az egyik legrégebbi, legismertebb és leginnovatívabb debreceni vállalatnál, az NI-nál.

Kezdetben rendeléskezelő munkatársként angol és német nyelvű rendeléseket dolgozott fel, majd lehetősége nyílt újra ügyfélszolgálati csoportba kerülni, ahol kezdtekben a brit majd később német, osztrák és svájci NI vevőket támogatta telefonon. Csapata és az SSC szektor rohamos bővülésével és a folyamatos fejlődéssel, tapasztalatai és tudása gyarapításának köszönhetően az akkori Phone & Travel 12 fős csapat vezetője lett.

Kis babavárós kihagyás után pedig a megújult, kibővült EMEA Customer Care csapat egyik Group Managereként térhett vissza. Mostani pozíciója? Kibővült feladatkör, változatos munka, sokszínű csapat, sok nyelv használata írásban és szóban, folyamatos tréningek, fejlődés!


 

Szabó Enikő

Szabó Enikő azt vallja, hogy a néderlandisztika szakon nemcsak a nyelvre tanították meg az oktatók, hanem a holland és flamand kultúrára és történelemre és azok szeretetére is. Rengeteg lehetőséget kapott hallgatóként a képzés során ezen a szakon: az Erasmustól kezdve, múzeumlátogatásokon át egészen a céges, multi környezetben történő workshopokig és előadásokig. Már a diploma megszerzése előtt kapkodni szoktak a nemzetközi cégek a hallgatók után, hiszen egy különleges nyelvet tanulnak meg a diákok. Évfolyamtársaival együtt szinte azonnal el tudott helyezkedni nagyobb multiknál, ahol kamatoztatni tudja nyelvtudását és új ismeretekre is szert tud tenni. Ezt a szakot csak ajánlani tudja mindenkinek, aki kicsit is érdeklődik a nyelvek iránt.


 

Prém Angéla

DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum

Prém Angéla 2003-ban végezett német-holland szakon. A hollandot a két nyelv hasonlósága miatt választotta. Nem is gondolta, hogy milyen sok területen tudja majd hasznosítani a holland nyelvtudást! Számos esetben tolmácsolt, fordított hollandról magyarra vagy magyarról hollandra. Dolgozott kulturális rendezvényeken tolmácsként, fordított üzleti szerződéseket, külkapcsolatait flamand területen bővítette, és nem utolsó sorban jelenlegi munkahelyén a DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumban tanít holland nyelvet a szakmát tanuló fiataloknak.


 

Szmolinka Zsolt

Szmolinka Zsolt sokoldalú BSC szakértő több mint 15 év szakmai tapasztalattal a háta mögött. A Debreceni Egyetemen végzett német-holland szakon. Jelenleg a United Call Centers (UCC) vezérigazgatója, mely egyedülálló vállalatként már 2008 óta működteti a home agent modelt. A vállalat napjainkra több mint 30 megbízónak nyújt ügyfélszolgálati megoldásokat közel 25 nyelven, a telekommunikáció, az egészségügy, az FMCG, az energetika és az e-commerce területén.


 

Frissítés dátuma: 2021.03.03.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.