Diéták és tévhitek a Science Caféban

2016, november 10 - 12:58
A helyes étrendről, a diétákról és az azokhoz kapcsolódó tévhitekről hallhatnak érdekességeket az érdeklődők a Science Café soron következő előadásában.

- A napjaink élelmiszer-fogyasztására jellemző tápanyagbőség mellett megjelenő mozgásszegény életmód és az egyének genetikai adottságainak együttes hatására a társadalom jelentős része túlsúllyal küzd. Mindez esztétikai és önértékelési zavarokat is felvet, amit lehetetlen csupán az egészségügy oldaláról kezelni, szükséges hozzá a személy egyéni motivációja és cselekvési szándéka is – mondta előadása témájáról az unideb.hu portálnak Soós Mihály.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Marketing és Kereskedelem Intézetének adjunktusa doktori dolgozata témájául választotta a testtömeg-menedzselést, ami az elfogyasztott élelmiszerek kiválasztását és a testmozgást foglalja magában az egészséges életmód kialakítása érdekében, úgy, hogy azt az energiabevitel és energiafelhasználás helyes egyensúlyával teremti meg.

A téma időszerűségét és aktualitását támasztja alá a közelmúltban indított prevenciós kampány is, amelyet számos hazai kórház és egészségügyi intézmény koordinál. Az Egészség Nap fő küldetése a túlsúly és az elhízás, valamint a szövődményeik által kialakuló különböző betegségek megelőzése.

A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának időpontja: 2016. november 16. szerda 17 óra
Helyszíne: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.