Emlékezés a műszakisok iskolateremtőjére

2016, november 10 - 15:05
Az egykori dékánra, a tíz evvel ezelőtt elhunyt Nagy Gézára emlékeztek kollégái, barátai november 9-én a Debreceni Egyetem Műszaki Karán

1967-től dolgozott a Műszaki Karon Nagy Géza, aki a mai napig elismert mérnökképzés alapjait rakta le Debrecenben.

- Tíz éve távozott a mindig mosolygós, közvetlen kolléga, a humanista szellemiségű tanár, akinek elveit ezek között a falak között ökre őrizni fogjuk – emlékezett Kalmár Ferenc dékánhelyettes az ünnepségen Nagy Gézára.

Lőrincz Béla, a kar nyugalmazott oktatója felidézte barátja legendás munkabírását, hogy a száraznak tűnő tárgyakat is élvezetesen tudta előadni a hallgatóknak.

Nagy Géza és Lőrincz Béla közösen készítették el gépészmérnökök részére a 28 477 kifejezést tartalmazó, négynyelvű műszaki szótárt.

- Nagy Géza hitt abban, hogy a magas minőségű oktatással Magyarország gazdasági színvonala is erősödni fog – fogalmazott Liska András, a Megyei Mérnöki Kamara elnöke.

Nagy Géza középiskolás kora óta szenvedélyesen gyűjtötte az idézeteket, halála előtt három gyűjteményes kötete is napvilágot látott, majd sajtó alá rendezték a negyediket, november 9-ére pedig az egyetemi kiadó jóvoltából megjelent a Hit, remény című, ötödik idézetgyűjtemény is.

Sajtóiroda - SzL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.