Fizioterápiás kutatási módszerek átadása

2016, november 16 - 09:31
A kutatás iránt elkötelezett gyógytornász hallgatók munkáját segítve tartottak előadást a Fizioterápiás Tanszék hallgatói és meghívott, gyakorló szakemberek kutatási és terápiás módszerekről november 15-16-án a Népegészségügyi Karon.

A gyógytornász hallgatók szakmai továbbképzése volt a célja a Fizioterápiás Tanszék által rendezett hallgatói tudományos módszertani konferenciának, amelyen a korábban már önálló kutatást végzett hallgatók, doktoranduszok, gyakorló gyógytornászok és egyetemi oktatók osztották meg tapasztalataikat, esettanulmányaikat mindazokkal, akik a későbbiekben saját vizsgálatok, tudományos diákköri pályamunkák készítését tervezik.

Veres Balajti Ilona tanszékvezető hangsúlyozta, hogy a Fizioterápiás Tanszék egyre több hallgatója kapcsolódik be a tudományos kutatásokba, így számukra fontos megismerni a hatékony és megbízható kutatási módszereket, hogy azokat alkalmazva képesek legyenek a bizonyítékokon alapuló tudományos kutatások megvalósítására, és eredményeik publikálására.

Az első alkalommal megrendezett módszertani konferenciából sorozatot terveznek, hogy folyamatosan tudják segíteni a Fizioterápiás Tanszék hallgatóinak tudományos előmenetelét.

A kétnapos rendezvényen négy szekcióban kínáltak új ismereteket a hallgatóknak, többek között a testtartás vizsgálatának lehetőségeit, a különböző életkorokhoz kapcsolódó prevenciós tevékenységeket és sportfizioterápiás módszereket is megismerhettek a hallgatók.

Sajtóiroda - SzL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.