Learning Center: szerződéskötés a kivitelezővel

2020, március 25 - 10:17
Eredményes volt a Learning Center építésére kiírt közbeszerzési eljárás, a nyertes ajánlattevővel megkötötték a kivitelezői szerződést. A debreceni Dryvit Profi Kft. építheti fel a Debreceni Egyetem új, több mint 4000 négyzetméteres, multifunkciós oktatási épületét az Egyetem téri campuson.

Az új épület a Debreceni Egyetem több mint 6300 külföldi hallgatójának oktatási körülményeit javítva növeli az intézmény versenyképességét a nemzetközi oktatási piacon. A Learning Centert az Egyetem téri campuson, a Kémia épület mögött, a Sporttudományi Oktatóközponttal szemben, a korábbi gázfogadó és raktárépület helyén alakítják ki.

Az új létesítmény előadó és vizsgáztató termei mellett lehetőséget ad rá, hogy az intézmény hallgatói a kurzusokon hallottakat önállóan vagy kiscsoportos tanulóközösségben, modern körülmények között sajátíthassák el. A háromszintes, 4249,46 négyzetméter alapterületű épület modern életteret biztosít az intézmény többféle nemzetiségű és nagy létszámú hallgatói közösségének, tekintettel az eltérő kulturális igényekre.

A Learning Center bejáratai előtt pihenőkerteket építenek ki. A földszinten a központi aula, közösségi terek, az I. emeleti szintről is megközelíthető 256 fős előadó terem, büfé, iroda és kiszolgáló terek, köztük az egyetemi ajándék- és könyvesbolt kap helyet. Az I. emeleten nyitott, szeparálható, térfalakkal tagolt közösségi tanuló boxok lesznek. A II. emeleten elektronikus vizsgáztató termet, oktató termeket, imateremet, szeparált konzultációs tereket alakítanak ki, míg a III. emeleten a szerverterem és a gépészeti terek helyezkednek majd el.


A létesítmény építésére kiírt közbeszerzési eljárásra három pályázat érkezett. A legjobb ajánlatot a debreceni Dryvit Profi Építőipari Szolgáltató Kereskedelmi Kft. tette, amely mindösszesen 2 % tartalékkerettel nettó 3.416.598.738 forintért vállalta a komplexum megvalósítását.

A beruházás költségét nettó 1 800 000 000 forint pályázati pénzből (az EFOP-4.2.1-16 „Felsőoktatási infrastruktúra fejlesztése a gyakorlati és szakmai képzés megújítása érdekében” című felhívás EFOP-4.2.1-16-2017-00015 azonosítószámon regisztrált projektből), valamint saját forrásból finanszírozza az egyetem. Az intézmény emellett mintegy 200 millió forintot költ az új épület bebútorozására.


Sajtóiroda - TPL
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.