Vacsora a Föld körül

2016, november 18 - 11:34
A cottage pie, a tortilla patata és a gazpacho mellett a hazai ízek: a fasírt és a somlói sem maradhatott ki a kínálatból az idei International Dinneren.

Gasztronómiai estet rendezett a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Külügyi Bizottsága november 16-án a Klinika moziban, ahol több mint 15 ország nemzeti étele került terítékre. Felhőtlen szórakozás jegyében telt az ismerkedős est, ahol egymás nemzeti ételeit kóstolhatták meg a külföldi hallgatók, akik a magyar konyha jellegzetes ételeit, italait is megízlelgethették. Az esten több mint 100 diák készítette el hazája specialitását, és „foglalt helyet” a különböző országok vacsoraasztalánál.


A kulináris megmérettetés győztese – akik a Nemzetközi Iroda és a Campus Rádió elismerését kapták – az azerbajdzsáni csapat lett, határtalan vendégszeretetük és esztétikus tálalásuk miatt. Az angol fiúk sem tértek haza üres kézzel, hiszen az ESN Debrecen-díját Nagy Britannia szerezte meg. A közönségdíjat pedig a szavazatok alapján – ízletes süteményeiknek köszönhetően – a portugál hallgatók vihették haza. A nyeremények között pezsgő, a híres magyar Macskanyelv csokoládé, illetve kézzel készített fakanál is szerepelt.

- Az International Dinner a külföldi hallgatók kedvenc programja, mivel ez egy kiváló alkalom a kapcsolatteremtésre és a kultúrák megismerésére, hiszen a kóstolgatás során a diákok sokkal könnyedebben tudnak szóba elegyedni, ismerkedni egymással – mondta Jakab Réka, a DEHÖK Hallgatói Külügyi Bizottságának elnöke.

Az itt tanuló külföldi hallgatóknak szervezett programok Karaoke Party-val folytatódnak.

DEHDK PR-és Sajtóiroda- KM.
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.