Díjnyertes középiskolások látogatása

2016, december 12 - 12:06
A hajdúnánási Körösi Csoma Sándor Református Gimnázium kutatódiákjai kiránduláson ismerkedhettek a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karával.

„Hajdú-Bihar megye és az I. világháború” címmel közös esszéíró pályázatot írt ki júniusban a Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszéke és Hajdúnánás Város Önkormányzata. A pályázatra beérkezett pályamunkákat szeptember 29-én értékelte és díjazta Kerepeszki Róbert, a Történelmi Intézet adjunktusa és Forisek Péter, a Bölcsészettudományi Kar dékánhelyettese. A pályázaton eredményesen szereplő középiskolások december 6-án tanulmányi kirándulás keretében látogatták meg a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karát.

A diákokat Bartha Elek oktatási rektorhelyettes köszöntette, majd Forisek Péter és Molnár Dániel DEHÖK-kabinetfőnök bemutatták a kar képzéseit, illetve a debreceni hallgatói életet. Az egyetem Főépületében tett séta során megismerkedhettek az egyetem történetével és az egyetemi könyvtárral is, majd a középiskolások két tanórát is meglátogathattak, amelyek közül az egyik a Horthy-korszak társadalmával foglalkozott, a másik pedig az ókori és középkori államrendszerekkel.

A hallgatókat elkísérte Csiszár Imre, Hajdúnánás Város alpolgármestere is, aki Bartha Elekkel és Forisek Péterrel további programokról is megállapodtak a középiskola és az egyetem között. A bölcsészkar újabb néprajzi témájú pályázatot hirdet a reformáció évfordulójához kapcsolódóan és közös konferenciát is tervez a város az egyetemmel közösen.

Sajtóiroda - SzL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.