A tüzek szerepe a tájléptékű változásokban

2016, december 12 - 14:56
A német Senckenberg Biodiversity and Climate Research Centre klímakutató intézet szimpóziumán mutatták be kutatásukat a Debreceni Egyetem ökológusai.

A múltbeli és jelenlegi klímaváltozás tükrében elemezték a tüzek szerepét Európa természeti arculatának alakításában a múlt héten Frankfurtban megrendezett workshopon. A rendezvényen a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Ökológiai Tanszékének munkatársai, az MTA-DE Biodiverzitás Kutatócsoport két kutatója, Valkó Orsolya és Deák Balázs tartott plenáris előadást.

A rendezvény úttörő módon kapcsolatot teremtett a paleo-ökológia és a természetvédelmi biológia kutatói között. Az elmúlt tízezer év klímájának és a tűzre utaló fosszilis leleteknek az együttes elemzésével rekonstruálható a tüzek szerepe a tájléptékű változásokban. Ez a tudás jelentősen hozzájárul a klímaváltozás hatásainak és a napjainkban zajló tájléptékű folyamatok megértéséhez.

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.