Orvosdoktorokat avattak

2016, december 12 - 15:03
Hetvenegy leendő orvos tette le az esküt szombaton a Debreceni Egyetemen rendezett diplomaosztó ünnepségen. Két magyar és két külföldi tanuló végezett summa cum laude minősítéssel.

Az Általános Orvostudományi Kar december 10-i ünnepségével kezdetét vette a Debreceni Egyetem téli diplomaosztó-sorozata. Az ünnepségen 33 magyar és 38 külföldi állampolgárságú diákot avattak orvossá, miután esküt tettek arra, hogy orvosi tudásukat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítják.
Mátyus László, a kar dékánja sok sikert és kitartást kívánt a végzősöknek orvosi hivatásuk gyakorlásához. Csernoch László, az egyetem tudományos rektorhelyettese pedig arra biztatta a frissen avatott doktorokat, hogy életük, szakmai munkájuk nehéz pillanataiban emlékezzenek orvosdoktori esküjükre.


Az ünnepi tanácsülésen kitüntetéseket is átadtak. Címzetes egyetemi docensi címmel tüntették ki Kovács Ilonát, az Általános Orvostudományi Kar oktató-kutató munkájának sokoldalú, magas szintű támogatásáért, az oktatók és hallgatók tudományos munkájának segítéséért.
A Biofizikai és Sejtbiológiai Intézetben több évtizeden át végzett kiemelkedő munkájáért Kiváló Dolgozója díjjal jutalmazták Harmati Józsefet. A Debreceni Egyetemen az elmúlt év során végzett kimagasló közéleti tevékenységükért két diáknak adományoztak DEHÖK Elnökségi Elismerő Oklevelet.

Sajtóiroda-MM


 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.