Farewell Dinner

2016, december 15 - 15:52
Ünnepi karácsonyi vacsorával búcsúztak egymástól és a Debreceni Egyetemtől az itt tanuló külföldi cserediákok, akik most is feldíszítették a hagyományos Erasmus-fenyőfát a Főépület Díszudvarán.

A félév végének közeledtével a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája, a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága és az Erasmus Student Network Debrecen elbúcsúztatta a különböző mobilitás programok jóvoltából az elmúlt időszakot Debrecenben töltő külföldi hallgatóit. A Debreceni Egyetemen 140 külföldi hallgatója zárta a félévet és ünnepelte a karácsonyt a Főépület Díszudvarán december 14-én este. A diákok szemeszterzáró karácsonyi vacsora keretében idézték fel élményeiket, tapasztalataikat.


Az őszi félévben a különböző mobilitási programok keretében érkező hallgatók létszáma csúcsot döntött. Az Erasmus és Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal elsősorban az Európai Unió tagállamaiból érkeztek, de idén Albániából, Szerbiából, Ukrajnából, Törökországból, Kínából és az Amerikai Egyesült Államokból is fogadott hallgatókat az egyetem. Emellett Dél-Koreából, Japánból, Kazahsztánból is érkeztek diákok erre a szemeszterre.


A Farewell Dinneren minden külföldi hallgató saját nemzeti zászlajával díszítette fel a Díszudvaron felállított „nemzetközi” Erasmus-karácsonyfát.


Az esten a külföldi hallgatók előzetes voksolása alapján megválasztották és kihirdették az idei félév legjobb Erasmus Buddy címet elnyerő magyar hallgatóit.


A vendéglátók mini meglepetéskoncerttel kedveskednek a búcsúzóknak.


- Mintha csak most köszöntöttünk volna benneteket, mondván életetek legjobb, legtartalmasabb szemesztere áll előttetek. Szívből remélem, hogy valóban ilyen élményekkel gazdagodva tértek haza. Egy teljesen új kultúrával, számos érdekes emberrel találkozhattatok a világ szinte minden tájáról. Barátságok köttettek és mondhatom, hogy egy családként, Erasmus-famíliaként tartottunk össze az elmúlt félévben – summázta az őszi szemesztert Jakab Réka, a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottság, valamint az Erasmus Student Network Debrecen elnöke.


DEHDK PR-és Sajtóiroda - HO
Fotó: Marton Balázs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.