Jogászokat avattak

2017, január 13 - 16:35
Negyvenkét végzett hallgató vehette át oklevelét az ország legjobb vidéki jogi képzőhelyén, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának január 13-i diplomaosztó ünnepségén.

A Debreceni Egyetem jogi karának (DE ÁJK) téli diplomaosztóján negyvenegy jogászdoktort avattak, akik esküt tettek arra, hogy megszerzett tudásukat a hivatás gyakorlása során a nemes jogászi hagyományokhoz híven mindvégig gyarapítani fogják.

Szikora Veronika dékán ünnepi beszédében felidézte a kar 18. századig visszagyúló történetét. Kiemelte, hogy a múlt értékeit szem előtt tartva a jogi kar igyekszik minőségi szolgáltatást nyújtani az egyre nemzetközibbé váló felsőoktatási környezetben. Nemcsak a kor kihívásainak, hanem a hallgatói elvárásoknak is megfelelve. Ennek meglelően alakítja oktatási profilját, aminek köszönhetően a DE ÁJK mára már több mutató és független rangsorolás alapján az ország legjobb vidéki jogi képzőhelye.

- Húsz év alatt a képzési kínálatunkat sikerült a munkaerőpiaci kívánalmaknak megfelelően alakítani. A fő tartóoszlopnak tekintett jogászképzés mellett elindítottuk új szakunkat, az igazságügyi igazgatási alapszakot, valamint a jogi asszisztens képzést is. Az elmúlt időszak legnagyobb vállalkozásaként kiléptünk a globalizált felsőoktatási piacra, megkezdtük – a Nyugat-Európában és a tengerentúlon igen kedvelt – angol nyelvű, európai és nemzetközi üzleti jogi LLM-képzésünket. Karunk jogászok és nem jogászok számára a szakirányú továbbképzési szakok széles körét kínálja – hangsúlyozta a dékán.

A téli diplomaosztón az európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzési szak egy külföldi hallgatója is átvehette oklevelét a Debreceni Egyetem Díszudvarán. Az ünnepséget az egyetem Multimédia Kompetencia Központja élő adásban közvetítette az unideb.hu-n.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.