Fókuszban az allergia és a tüdőbetegségek

2017, január 18 - 16:22
A szénanátha, az asztma és a tüdőtágulás legújabb terápiás lehetőségeiről is szó lesz a 9. Téli Amega Fórumon, melyet január 20-21-én tartanak a DAB székházban.

A konferencián több akadémiai doktor, egyetemi tanár és az adott témakörök legnevesebb hazai szakértői – köztük a Debreceni Egyetem Tüdőgyógyászati, valamint Gyermekgyógyászati Klinikájának jeles orvosai – tartanak a szimpóziumokkal együtt, több mint 25 előadást. A nemzetközi szakmai konferenciák programjaihoz hasonlóan a debreceni eseményen is a szakterületek legfontosabb kérdéseiről és legizgalmasabbnak tartott témáiról hallhatnak tudományos beszámolókat a résztvevők.

A Debreceni Egyetem képviseletében mások mellett Szilasi Mária, a Tüdőgyógyászati Klinika igazgatója is tart előadásokat. Témái közt szerepel a COPD (tüdőtágulás) és az asztma új terápiás lehetőségei, bemutatja a tavalyi londoni tüdőgyógyász kongresszus legújabb eredményeit, illetve vezetésével kerül sor a COPD kezelésének dilemmáiról szóló szimpóziumra is.

A Gyermekgyógyászati Klinikát Nagy Béla egyetemi docens képviseli, aki a pulmonális őssejtek szerepéről beszél majd a tüdő integritásának megtartásában. A szakmai továbbképzésen kiderül, mi történt a gyermek-tüdőgyógyászatban 2016-ban, megvitatják az allergia és védőoltások kapcsolatát, illetve szó lesz a 2017-es toxikológiai trendekről.

A szakmai továbbképzésen elsősorban a tüdőgyógyászat, az allergológia és immunológia legnevesebb szakemberei találkoznak, de a rendezvényre az ország minden területéről várják a csecsemő- és gyermekgyógyász, valamint a fül-orr-gégész szakorvosokat, háziorvosokat és szakdolgozókat.

A 9. Téli Amega Fórum részletes programja itt olvasható.

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.