Egyetemi tanári kinevezések

2017, január 19 - 13:15
A Debreceni Egyetem tizenöt új professzora vette át egyetemi tanári kinevezését Szilvássy Zoltán rektortól csütörtökön a Rektori Tanácsteremben.

- Az ember oktatói pályafutásának vannak állomásai. Az egyetemi tanári kinevezés egy olyan megálló, amely az egyetemen az oktató-kutató számára elérhető életpálya csúcsa. Itt meg lehet állni, azt mondani, hogy befejezte, de ha valaki aktív, tevékeny marad, akkor bármit elérhet – fogalmazott Szilvássy Zoltán rektor.

Hozzátette: mivel a hivatalos kinevezéseket már a fővárosi, központi rendezvényen átadták, ez a ceremónia inkább az egyetem számára megtiszteltetés, hogy ilyen professzorokat tudhat a tanári karában.

Egyetemi tanári kinevezést vett át:
Bencze Mátyás (Állam- és Jogtudományi Kar, Jogbölcseleti és Jogszociológiai Tanszék)
Fuxreiter Mónika (Általános Orvostudományi Kar Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet)   
Tóth Attila (Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Intézet Klinikai Fiziológiai Tanszék)
Csernátony Zoltán (Általános Orvostudományi Kar Ortopédiai Tanszék)
Méhes Gábor (Általános Orvostudományi Kar Pathologiai Intézet)
Jenei Attila (Fogorvostudományi Kar Általános Orvosi Ismeretek Tanszék)
Bács Zoltán (Gazdaságtudományi Kar Számviteli és Pénzügyi Intézet Számviteli Tanszék)
Pető Károly (Gazdaságtudományi Kar Vidékfejlesztés, Turizmus- és Sportmenedzsment Intézet Vidékfejlesztési és Regionális Gazdaságtani Tanszék)
Garai József (Műszaki Kar Építőmérnöki Tanszék)
Marton Lajos Csaba (Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Földhasznosítási, Műszaki és Területfejlesztési Intézet)
Vasas Gábor (Természettudományi és Technológiai Kar Biológiai és Ökológiai Intézet Növénytani Tanszék)
Szabó Szilárd (Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézet Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék)
Kurtán Tibor (Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézet Szerves Kémiai Tanszék)
Várnagy Katalin (Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézet Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék)
Szűcs Lajosné Mohos Nagy Éva (Zeneművészeti Kar Magánének (nem önálló) Tanszék)


Sajtóiroda - TPL
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.