Merre tart a világ?

2017, január 27 - 10:36
A fizikai és kémiai változások tükrében erre a kérdésre keresi a válasz(oka)t a Science Café, a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának következő előadása.

 
Hidegben megfagy a víz, idővel rozsdásodik a vaskerítés, a tűzbe tartott fa meggyullad és elég, a nedves ruha pedig megszárad a napon. De vajon mi szabja meg a spontán lejátszódó természeti folyamatok irányát? És miért nem megy végbe a fordított változás? Miért van az, hogy egyes változások pillanatszerűek, mások akár évekig is eltartanak?

- Az alapvető fizikai és kémiai folyamatok közül néhány spontán lejátszódik. A miértre néhány egyszerű természeti törvény megismerésével kaphatnak választ az érdeklődők az előadás során – mondta az unideb.hu portálnak Kalmár József, a Természettudományi és Technológiai Kar Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének adjunktusa.

A Science Café kéthetente a Debreceni Egyetem falain kívül, szokatlan környezetben már negyedik éve népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Időpont: 2017.február 1. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.