KINCS-et érő megbízatás

2020, április 24 - 14:36
Engler Ágnes egyetemi docenst, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Tanszékének vezetőjét nevezte ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) megbízott tudományos elnökhelyettesének Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A család- és népesedéspolitikai kérdésekkel foglalkozó intézet több szálon is kapcsolódik a Debreceni Egyetemhez, ugyanis egyetlen vidéki egysége Neveléstudományi Kutatóközpont néven alakult meg 2019 márciusában a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Karán. Engler Ágnes a helyi kutatóközpont vezetése mellett ezentúl a KINCS teljes kutatási tevékenységét igazgatja.

Engler Ágnes megalakulása óta irányítja a KINCS Neveléstudományi Kutatóközpontját. Munkatársaival, Deákné Dusa Ágnessel és Markos Valériával elsősorban a neveléssel és oktatással kapcsolatos kutatásokban vesznek részt, emellett az egyetemmel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően oktatási tevékenységet folytatnak, kurzusokat szerveznek, és közös konferenciákat rendeznek.

- A KINCS tudományos elnökhelyetteseként az Intézetben folyó kutatásokat, elemzéseket koordinálom, felelek kiadványainkért, valamint gondoskodom a különböző előterjesztések, szabályozási koncepciók, jogszabály módosítási javaslatok tervezeteinek véleményezéséről – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Engler Ágnes.

A KINCS frissen kinevezett tudományos elnökhelyettese hangsúlyozta: a névadó Kopp Mária szellemi örökségének megfelelően olyan tevékenységet végeznek, amellyel egyrészt a tudományos eredményeket gazdagítják, másrészt az eredmények felhasználásával hozzájárulnak a családpolitikai intézkedések előkészítéséhez, a családok és a népesedés ügyét szolgáló intézkedésekhez.

- Mindezek elméleti és gyakorlati hasznosítása különleges lehetőséget biztosít a tudomány, a szakpolitika, az érintett szakterületek, köztük az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra és a civil szervezetek szoros és hatékony együttműködéséhez annak érdekében, hogy nemzetünk demográfiai mutatói javuljanak, a családok harmonikusan működjenek – hangsúlyozta Engler Ágnes.

Engler Ágnes megbízott tudományos elnökhelyettesi kinevezése 2020. április 15-től érvényes.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.