Nemzetközi képzés – ösztöndíjjal

2017, február 7 - 15:26
A Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal Debrecenben tanuló diákokkal is találkozott a nigériai oktatási minisztérium delegációja, amely kedden Bartha Elek oktatási rektorhelyettessel is folytatott megbeszélést.

A Debreceni Egyetemen jelenleg 105 ország több mint 4300 külföldi hallgatója tanul, ebből az egyik legnépesebb a nigériai diákok 654 fős tábora.

- Közülük 45-en Magyarország állami ösztöndíj-támogatásával, a Stipendium Hungaricum program segítségével érkeztek a Debreceni Egyetemre, ahol alap-, mester- vagy doktori tanulmányokat folytatnak angol nyelven – tájékoztatta az unideb.hu portált Jenei Attila, a Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ igazgatója.


A Debreceni Egyetemen jelenleg 39 ország 410 hallgatója „stpendiumos”, a nigériai diákok a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási (5), a Természettudományi és Technológiai (9), a Műszaki (11), az Informatikai (13) és a Gazdaságtudományi Karon (7) tanulnak.

- A Debreceni Egyetem ebben is megelőzte korát, hiszen idén 30 éves az angol nyelvű orvosképzésünk, és 2007-től a többi karon is beindult idegen nyelven az oktatás. A mostani ösztöndíjprogram abban segít, hogy lendületet adjon az eddig kevésbé sikeresen működő angol nyelvű képzéseinknek is, ugyanakkor erősítheti az intézmény kulturális sokszínűségét, egyben lehetőséget is teremt a nemzetközi kapcsolatok erősítésére is – fogalmazott a találkozót követően Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A Stipendium Hungaricum program oktatáspolitikai célja, hogy az Európai Unió, valamint az Európai Felsőoktatási Térség irányelveivel összhangban elősegítse a magyar felsőoktatás nemzetköziesedését, minőségfejlesztését. A hazai program jelenleg 51 partnerországgal/területtel és mintegy 4000 Stipendium Hungaricum ösztöndíjassal számol.

Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.