Jubilál a forint

2017, február 8 - 10:00
A nemzeti fizetőeszköz kibocsátásának 70. évfordulója alkalmából rendez vándorkiállítást a Magyar Nemzeti Bank és a Debreceni Egyetem a Főépületben.

Az ünnepi rendezvénysorozat tavaly augusztusban a „70 éves a forint” című időszaki tárlatmegnyitóval kezdődött Budapesten, majd október végétől országosan több régiót érintő vándorkiállítássá bővült. Célja, hogy a forint pénzrendszer gazdaságtörténeti és numizmatikai bemutatása mellett a kiállítás egyes állomásainak helyi vonatkozásai is megjelenjenek.

Az MNB és a Debreceni Egyetem együttműködésével létrejött bemutatón szakértők segítségével ismerhetik meg az érdeklődők, hogy az elmúlt hetven év gazdasági, politikai változásai, illetve a technika fejlődése hogyan befolyásolta az érmék, bankjegyek megjelenését, fejlődését.

A tárlat február 13-án, hétfőn 11 órakor nyílik meg a Főépület Aulájában. Az ünnepélyes megnyitó után a kiállítás helyszínén, a III. emeleti kerengőn folytatódik a rendezvény, ahol a vitrinekben elhelyezett műtárgyakon túl a papírpénzek alapanyagainak gyártási technológiájával, fázistermékeivel is megismerkedhetnek a vendégek Ujszászi Róbert numizmatikus vezetésével.

A „70 éves a forint” vándorkiállítás március 19-ig várja majd a látogatókat hétfőtől szombatig  reggel 8 és 18 óra között. Az ingyenes tárlatvezetésen több későbbi időpontban is részt vehetnek az érdeklődők, melyekre a regisztracio.unideb.hu felületen lehet jelentkezni:

• február 24., péntek 11 óra
• március 4., szombat 10 óra
• március 7., kedd 16 óra
• március 13., hétfő 17 óra

Sajtóiroda - TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.