Ukrán vendégek az egyetemen

2017, február 13 - 16:12
Az oktatási és tudományos együttműködés bővítéséről is tárgyaltak a Debreceni Egyetemen az ukrajnai Ivano-Frankivszk régiójában működő National Medical University-ről érkező vendégek.

Az egyetem oktatási kínálatával és a doktori képzés nyújtotta lehetőségekkel is megismerkedett a február 13-ai látogatás során a delegáció.

- A Debreceni Egyetem számára fontos a nemzetközi kapcsolatok ápolása, és ebben kiemelt szerepe van a hazánkkal szomszédos országokkal kialakított együttműködéseknek. Kapcsolatunk az ukrán régióval – ahol egyébként két nagy egyetem is működik – már több mint két éve hivatalos. A mostani találkozó a meglévő kapcsolat erősítését szolgálja – mondta az unideb.hu portálnak Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.


A küldöttség látogatást tett a Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézetben is, majd a delegáció tagjai a Debreceni Egyetemen folyó PhD-képzéssel ismerkedtek.

- A találkozó során felmerült egy közösen szervezett nemzetközi tudományos konferencia lehetősége is, amely a kutatási területek bemutatásán túl akár nemzetközi kutatócsoportok, „határtalan” kapcsolatok létrehozását is elősegíthetné, ami egyformán fontos a fiatal ukrán és magyar kutatóknak– mondta Varga Zsolt. A tudományos igazgató hangsúlyozta: az egyetem idén is megrendezi az InterTalent nemzetközi tudományos konferenciát, amelyre a szomszédos Ukrajnából is érkeznek majd előadók.

A vendégek kedden a Klinikai Központtal ismerkednek.

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.