Indul a félév

2017, február 14 - 14:40
A február 20-ig tartó regisztrációs héttel csaknem 28 ezer diák számára kezdődik meg a 2016/2017-es tanév II. szemesztere a Debreceni Egyetemen.

A szorgalmi időszak a végzősöknek május 12-ig, a többi hallgatónak május 26-ig tart.

Az ország legnépszerűbb vidéki egyetemén csaknem 28 ezer hallgató 14 karon, állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában, nappali vagy levelező tagozaton sajátíthatja el az ismereteket alap-, illetve mesterszakon, osztatlan képzésben, szakirányú továbbképzésen, felsőoktatási szakképzési formában, vagy akár PhD-hallgatóként a 23 doktori iskola egyikében. A februárban induló keresztféléves képzések keretében 381 új hallgató kezdi meg tanulmányait.

A diákok a magyar nyelvű képzések mellett 32 angol nyelvű kurzusra is beiratkozhattak. Az intézmény külföldi hallgatóinak száma folyamatosan emelkedik: ebben a tanévben 105 országból 4321 hallgató érkezett a Debreceni Egyetemre, ahol legtöbben az Általános Orvostudományi Karon (1885), a Fogorvostudományi Karon (371), a Természettudományi és Technológiai Karon (335) és a Műszaki Karon (310) tanulnak. Ezek a legmagasabb létszámadatok, azonban az egyetem valamennyi karán tanulnak külföldi diákok. A legtöbben Nigériából (654), Romániából (424) és Iránból (319) érkeztek, de még olyan távoli, egzotikus országból is jöttek Debrecenbe, mint az Egyenlítői-Guinea, az Egyesült Arab Emirátusok, Eritrea, vagy a Fülöp-szigetek.

A hallgatók számára mindig nyitott a 6 milliós állománnyal rendelkező Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára, a Hallgatói Önkormányzat pedig segít a beilleszkedésben, és a szabadidő eltöltésében is, olyan programokkal, mint a tanévindító stadionshow, a yoUDay, az ország legnagyobb hallgatói klubjának programjaival a HALL-ban, és nyáron egyre bővülő kínálattal, megújult arculattal vár minden érdeklődőt a Campus Fesztivál.

Aki pedig belefárad a tanulásba, nem kell a pihenéssel várnia a félév végéig, lesz idő egy kis kikapcsolódásra április 10-14. között a konzultációs héten is.

Az egyetem új doktorait májusban avatják, a végzősök számára pedig júniusban kezdődnek a nyári diplomaosztó ünnepségek.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.