Oklevelek - rekordszámú igénylés már az első napon

2020, április 30 - 08:53
Egyedülálló, rekordidő alatt kialakított internetes regisztrációs felületen kezdte meg szerdán az adategyeztetést a Debreceni Egyetem (DE) azon volt diákjaival, akik eddig a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaphatták meg diplomájukat. Már az első napon több mint 1200-an kérték oklevelük kiadását.

Amint a kormány nyilvánosságra hozta döntését, miszerint mentesülnek a nyelvvizsga-kötelezettség teljesítése alól azok a hallgatók, akik 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesznek, vagy tettek, a Debreceni Egyetem megkezdte a diplomakiadások előkészítését.

- Az adatok feltöltését, egyeztetését követően az egykori hallgató visszaigazoló e-mailt kap, és ezen túlmenően az érintetteknek nincs további teendőjük, ha azonban eltérés vagy hiányosság mutatkozik, a tanulmányi osztályok munkatársai fölveszik a kapcsolatot az érintettekkel – tájékoztatott Pósánné Rácz Annamária. A Debreceni Egyetem oktatási igazgatója kiemelte: az űrlapon megtalálható az a rovat is, amelynek kitöltésével az igénylő jelezheti, postai úton vagy személyesen szeretné megkapni oklevelét. Utóbbi esetben még az átvétel időpontjának bejelölését is lehetővé teszi a rendszer az esetleges nagy létszámú személyes megjelenés elkerülése érdekében, ezáltal is biztosítva a hallgatók és a munkatársak egészségének megőrzését – emelte ki Pósánné Rácz Annamária.

Az alkalmazás könnyen megtalálható a Debreceni Egyetem központi honlapján, az unideb.hu portálon, ahol látványos piktogram hívja fel a figyelmet arra, hogyan érhető el a kívánt oldal. A https://kerdoivek.unideb.hu/oklevel-igenyles linken az egyes karokhoz a feliratok mellett a kari gerundiumok jelképei is segítik az eligazodást a megfelelő űrlap eléréséig.

- Mára – rekordidő alatt - elkészült az a saját fejlesztésű, a hazai felsőoktatási intézmények között egyedülálló alkalmazás, amelynek segítségével a legrövidebb idő alatt megoldható az adatok egyeztetése, gördülékennyé téve mind az igénylők, mind a kari Tanulmányi Osztályok munkáját – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Vincze Szilvia. A DE Webportál-, Alkalmazásfejlesztés és VIR Központjának vezetője hangsúlyozta: a rendszer, amely szerdától elérhető, jól bevált, hiszen már az első napon több mint 1200 jelentkező töltötte ki az adategyeztetéshez nélkülözhetetlen űrlapot.

A Debreceni Egyetemen mintegy 11 ezer egykori hallgató kaphatja meg oklevelét a nyelvvizsga-mentességnek köszönhetően, ebből több mint 3400-an a Szolnok Campuson, mely intézmény 2019 augusztus 1-jével integrálódott a Debreceni Egyetembe.

A feladat sikeres teljesítésén az intézmény több mint 30 ügyintézője munkálkodik.
 

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.