Virtuális ballagás, rendhagyó érettségi

2020, április 30 - 21:12
A járványügyi veszélyhelyzet miatt a Debreceni Egyetem köznevelési intézményeiben is elmaradnak a hagyományos ballagások, a diáktársak virtuálisan búcsúztatják el a végzősöket. Az idei rendkívüli érettségin azonban már személyesen is ott lesznek a diákok.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának tanárai a rendkívüli helyzetben rendhagyó módon búcsúznak: virtuális ballagási műsort készítettek végzős diákjaik számára. A videót már publikálták az iskola honlapján.

A DE Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma  a hagyományoknak megfelelően fogja elbúcsúztatni diákjait. Ennek időpontja azonban a veszélyhelyzet miatt még nem ismert. Legkésőbb a 2019/2020. tanév utolsó napján, augusztus végén tartják meg a ballagást a pallagi intézményben. Végzős diákjaiknak azonban ők is készítettek meglepetést, amit az iskola honlapján osztottak meg.

Szigorú egészségügyi intézkedések mellett kezdődnek meg hétfőn reggel 9 órakor az érettségi vizsgák a DE középiskoláinak 251 tanulója számára, akik a kormánydöntés szerint csak írásban adnak számot tudásukról.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának 5 végzős gimnáziumi osztályában 159 diák készül az érettségire. Az idei, rendhagyó vizsgákon a diákok fele két tantárgyból is emelt szinten tesz vizsgát. A végzősök többségének az angol, német, francia, olasz, orosz, illetve spanyol nyelvek közül legalább egy közép-, illetve felsőfokú nyelvvizsgája van. Valamennyien továbbtanulnak.

- A biztonsági intézkedések miatt szabályoztuk a gyerekek mozgását az iskolában. Öt bejáraton keresztül engedjük be a tanulókat. Elkülönítve, az előírásoknak megfelelően az osztályokat csoportokra bontva vonulnak be a diákok a termekbe, ahol maximum 8–9 fő lehet bent egyszerre. A tanulók mozgását 20 tanár koordinálja, 30 kolléga biztosítja a vizsgák szabályos lebonyolítását – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Futóné Monori Edit a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája igazgatója. 


A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma 165 végzőst vizsgáztat. Négy gimnáziumi és szakgimnáziumi osztályában 92 tanuló készül az állami érettségi vizsgákra. A technikus évfolyamokon 73 diák ad számot tudásáról, illetve szerez szakirányú végzettséget. Mezőgazdasági technikus, pénzügyi-számviteli ügyintéző, élelmiszeripari technikus, sportedző, növényvédelmi szaktechnikus vizsgákra készülnek a tanulók.

- Megtettük a megfelelő óvintézkedéseket a diákok és a tanárok biztonsága érdekében. 37 pedagógus teljesít ügyeletet a vizsgák ideje alatt.  A biztonságos távolság megtartása érdekében jelzéseket festettünk fel az iskola járdájára – tájékoztatott Filep Miklós, a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma igazgatója.  


Az intézményekben folyamatosan fertőtlenítenek, a folyosókra kézfertőtlenítőket helyeznek ki. A Debreceni Egyetem valamennyi diák és pedagógus számára biztosít maszkot. 

Sajtóiroda - ÉE


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.