A mikrosebészet rejtelmei

2017, február 22 - 13:49
A mikrosebészet kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők a Debreceni Egyetem tudományos sorozatának következő előadásán.

A mikrosebészet a sebészetnek (manuális szakmáknak) egy különleges szelete. Sebészet, mert sebészeti módszerekkel és a szakmában ismert eszközökkel, segédanyagok adaptálásával végzi a beavatkozásait.


Különleges, mert a műveleteket a dimenziókból adódóan csak nagyító eszközökkel, mikroszkópokkal, lupéval, illetőleg ezek segítségével lehet végrehajtani.


Különleges még azért is, mert elsajátítása nem a szokványos tanítási módszerekkel lehetséges. Erről, valamint arról is szól az előadás, hogy milyen területeken lehet hasznosítani ezt a technikát a kutatásban és a klinikumban – foglalta össze a mikrosebészet lényegét Furka István emeritus professzor, a DE ÁOK Sebészeti Műtéttani Tanszék Mikrosebészeti Oktató és Gyakorló Központ vezetője.


A Science Café kéthetente a Debreceni Egyetem falain kívül már negyedik éve népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.


Időpont: 2017. március 1. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.