Nemzetközi díj az Erasmus Days-nek

2020, május 11 - 13:34
A Debreceni Egyetem „Erasmus Days” eseménysorozata dobogós helyezést ért el az Erasmus Student Network (ESN) által szervezett STARawards pályázat mobilityStar kategóriájában. A 2008-ban alapított díj célja, hogy az egyetemek programjait elismerje, nemzetközileg is mintaként bemutassa.

A STARawards díjra 2020-ban összesen 260 pályázat érkezett az ESN európai tagországaiból. A kezdeményezés keretében több kategóriában osztottak ki díjakat. A Debreceni Egyetem ESN Hallgatói Hálózata és Nemzetközi Irodája által közösen szervezett „Erasmus Days” programsorozat harmadik helyezést ért el a nemzetközi ösztöndíjakat népszerűsítő legjobb rendezvények kategóriájában.

- Az Erasmus Days keretében a 2019/2020-as tanév kezdetén, 2019. októberében számos rendezvényen tájékozódhattak a hallgatók az Erasmus+, Campus Mundi, CEEPUS programok, különböző kormányösztöndíjak, egyetemközi szerződések által kínált külföldi tanulmányi és szakmai gyakorlati lehetőségekről. Az egyetem több campusán párhuzamosan futó rendezvények közös mottója a „Gyere be, hogy kimehess!” volt – tájékoztatta a hirek.unideb.hu-t Jánosy Orsolya, a Nemzetközi Iroda vezetője.

A rendezvénysorozat a 20 kiállító részvételével szervezett, minden évben megrendezésre kerülő Külügyi Börzével kezdődött, majd kari „Erasmus Reggelikkel” és tájékoztató előadásokkal folytatódott több napon keresztül az egyetem minden campusán.  A cél az volt, hogy a hallgatók már lehetőleg egyetemi éveik elején megismerkedjenek az ösztöndíjak kínálta lehetőségekkel, hogy a külföldi utazást már tudatosan tervezve be tudják építeni tanulmányaikba. A programsorozat részeként a Nagyerdei Víztoronyban havi rendszerességgel megszervezett Mobility Café beszélgetései is jó alkalmat teremtettek a programokban már részt vett hallgatók élményeinek, tapasztalatainak megosztására és a kiutazásra készülő hallgatók felkészítésére.

- Bízunk benne, hogy a rendezvények a 2020-2021-es tanévben is folytatódhatnak és egyre több hallgató tudja majd kihasználni a 2021-től induló új Erasmus program nyújtotta mobilitási lehetőségeket, melyben a hagyományos ösztöndíjak mellett a rövid intenzív programok, az on-line tanulmányok és a virtuális mobilitás is támogathatók lesznek – bizakodott a Nemzetközi Iroda vezetője.

Részletek:http://dehok.unideb.hu/

Sajtóiroda: ÉE

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.