Dél-Afrikában is népszerű Debrecen

2017, március 1 - 16:51
Az egyetem képzési kínálatával és a Stipendium Hungaricum nyújtotta ösztöndíj-lehetőségekkel ismerkedtek, valamint az itt tanuló dél-afrikai diákokkal is találkoztak a távoli országból érkező rangos delegáció tagjai a Debreceni Egyetemen.

A következő tanévtől legalább 100 fő tanulni vágyó hallgatót vár Magyarország a Dél-afrikai Köztársaságból. A diákok a magyar kormány támogatásával, a Sipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében tanulhatnak hazánkban. A delegáció a Debreceni Egyetem kínálatáról tájékozódott március 1-i látogatása során.


- A Debreceni Egyetem képzései nemzetközileg ismertek és elismertek, emiatt egyre népszerűbbek a külföldi hallgatók körében. Jelenleg 105 ország több mint négyezer hallgatója tanul a 14 kar által kínált több mint 50 angol nyelvű szakon – mondta az unideb.hu portálnak Bartha Elek, aki a delegációval folytatott megbeszélés során ismertette az egyetem nyújtotta lehetőségeket. Az oktatási rektorhelyettes kiemelte: a kapcsolat nem újkeletű, hiszen már korábban az egyetem közösen pályázott a Dél-afrikai Köztársasággal az Erasmus+ nemzetközi kreditmobilitási programban, ami a jövőben oktatóknak, hallgatóknak egyaránt lehetővé teszi, hogy tudományos munkájukat az afrikai országban folytassák.


- A Stipendium Hungaricum pályázattal jelenleg 410 hallgató tanul az egyetemen, ezt a létszámot növelhetik majd a következő tanévtől érékező dél-afrikai diákok. Reményeink szerint az országosan felvehető 100 hallgató jelentős százaléka a Debreceni Egyetemet választja majd, amire az általunk nyújtott legnagyobb hazai képzési kínálat lehet a garancia – hangsúlyozta Jenei Attila, a Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ igazgatója.


A delegáció debreceni látogatása során találkozott az itt tanuló dél-afrikai, angolai és nigériai diákokkal is.


Sajtóiroda – BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.