Összehozta az egyetem a családokat

2017, március 6 - 12:41
Mintegy hétszázan vettek részt a Családi Jégkarneválon, amelyet vasárnap tartott a Debreceni Jégcsarnokban a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja.

Nem csupán korcsolyáztak, de arcfestésen, jéggokartozáson, családi sorversenyen és tombolasorsoláson is részt vettek azok a dolgozók, akik ott voltak a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja (DEMEK), valamint a Lelkierő Egyesület március 5-ei közös családi napján.
 
- A Debreceni Egyetem jégkarneválja öt évvel ezelőtt indult útjára, amikor először nyerte meg az egyetem a családbarát munkahely címet. Mi voltunk az országban az első felsőoktatási intézmény, aki megkapta a kitüntetést, melyet összesen három alkalommal zsebeltünk be, és egyszer különdíjasok is lettünk – idézte fel Berényi András, a DEMEK vezetője. Hozzátette: azóta hagyománnyá nőtte ki magát az esemény, amely a kancellária támogatásával jött létre, és a helyszínt biztosító Debreceni Jégcsarnoktól is sok segítséget kapnak.
 
 
Azt, hogy a dolgozók mennyire igénylik ezt a fajta kikapcsolódási lehetőséget, jelzi, hogy idén közel 700-an regisztráltak az eseményre – mutatott rá Berényi András. Hangsúlyozta: egy-egy ilyen program jó alkalom a közös kikapcsolódásra, ahol kötetlenül találkoznak egymással az egyetem több egységének a dolgozói.
 
- Visszatérő vendégek vagyunk a feleségemmel és a két gyermekemmel a Jégkarneválon – mondta kérdésünkre Éri László, a Karcagi Kutatóintézet munkatársa. Ez a családi nap azért is különleges a számukra, mert mindkét fiúk itt tanult meg korcsolyázni, de hozzátette, hogy a tavaly először megrendezett yoUDay és a hozzá kapcsolódó főzőverseny is a kedvencükké vált.
 
A vasárnapi Jégkarneválon egyik legnépszerűbb programja a kapuralövés volt, de sokan várták a tombolát is, ahol mozi- és koncertjegyeket, valamint belépőket is kisorsoltak a Jégpályára – sorolta a Lelkierő Egyesület munkatársa, Juhász Béla.
 
 
A Debreceni Egyetem családbarát hozzáállását jól mutatja, hogy a tavaly átadott baba-mama szobát már továbbfejlesztették, hiszen gyermekfelügyeletet is biztosítanak benne, amire különösen a diplomaosztók idején mutatkozott megnövekedett igény – tette hozzá Berényi András.
 
Sajtóiroda - SBD


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.