Nők a tudományban: díjazott kutatónő

2017, március 9 - 11:56
A Debreceni Egyetem Ökológiai Tanszékének adjunktusa, Valkó Orsolya nyerte el agrártudományok kategóriában a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó kutatónőket nőnapon díjazták a Magyar Tudományos Akadémián.

A Debreceni Egyetem Ökológiai Tanszékének adjunktusa, az MTA-DE Biodiverzitás Kutatócsoport tudományos munkatársa, Valkó Orsolya a gyepgazdálkodás területén elért kimagasló eredményeivel érdemelte ki a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat, aminek odaítéléséről a Nők a Tudományban Egyesület és a Magyar Tudományos Akadémia által felállított tudományos szakmai bizottság dönt.

Az elismerést minden évben olyan fiatal kutatónők nyerhetik el, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak szakterületükön, aktív részesei a magyar tudományos életnek, illetve a fiatal lányok körében népszerűsítik a természettudományos és műszaki pályákat. Ez utóbbi fontos kritériuma a díj odaítélésének, hiszen Magyarországon a nők aránya még mindig meglehetősen alacsony a kutatás-fejlesztésben: a természettudományok területén 23,6 százalék, a műszaki tudományok területén pedig mindössze 18,3.

Az agrártudományok kategóriájában nyertes debreceni kutatónő mellett információs technológia kategóriában Vincze Veronika, a Szegedi Tudományegyetem tudományos munkatársa vehette át az elismerést a számítógépes nyelvészet területén nyújtott teljesítményéért, műszaki tudományok kategóriában pedig Kózelné Székely Edit Évát, a Budapesti Műszaki Egyetem docensét ismerték el.

 

Forrás: mti.hu

Fotó: MTI - Balogh Zoltán

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.