Pénz7 a Balásházyban

2017, március 9 - 16:43
Letették kézjegyüket a tudatos bankolás fontossága mellett a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájának diákjai. Egy héten át minden a pénzről és a megfelelő gazdálkodásról szólt a pallagi középiskolában.

Rendhagyó órákkal, flasmobbal, vetélkedőkkel és diákkonferenciával csatlakozott az egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma az EMMI által meghirdetett pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahéthez március 6-10. között.

- Közgazdaság ágazatos szakgimnáziumként szinte kötelességünknek érezzük, hogy pénzügyi tudatosságra neveljük minden diákunkat, legyen szó mezőgazdasági, közgazdasági, élelmiszeripari valamint kertészet és parképítés szakirányon, vagy a sportiskolai osztályban tanuló fiatalról. Bevezetésként több osztályunk látogatta meg az egyetem központi épületében megrendezett „70 éves a forint” vándorkiállítást. Majd egy héten át foglalkozunk a bankolással osztályfőnöki órán, matematika órán az árfolyam és az átváltás, míg idegen nyelv órákon a valuták kerültek terítékre – tájékoztatott Kovács Árpádné Molnár Judit igazgató.

A hét legizgalmasabb programjait csütörtökön tartották: a szünetekben rövid játékos vetélkedők várták a diákokat, kora délutánra pedig flashmobot szerveztek. Az eső miatt a villámcsődületet az iskola aulájában tartották, ahol a fiatalok saját kézlenyomatukkal készítettek osztálytablókat, ezzel szó szerint letették kézjegyüket a tudatos bankolás fontossága mellett.

A legelszántabb Balásházys tanulók mentortanárok segítségével egy-egy projektmunkát dolgoztak ki, melyeket az I. Pallagi Diákkonferencia közgazdasági szekciójában mutattak be 10 percben.

- Első alkalommal szerveztük meg ezt a konferenciát, de a jelentkező diákok száma azt mutatja, hogy igény van az ilyen rendezvényekre. Ezért szeretnék hagyományt teremteni belőle, és évente kétszer megrendezni, így áprilisban a környezetvédelmi szekcióval folytatjuk a tanácskozást – vetítette előre az intézményvezető.

A diákkonferencián szó volt többek között a családi költségvetésről, a Wall Street világáról, a feketepiacról és a média fogyasztókra gyakorolt hatásáról. Az elhangzottakat hat fős zsűri véleményezte. A legjobb előadó személyesen is megtapasztalhatja egy gazdasági szakember munkáját, hiszen nyereménye az volt, hogy egy napon át nyomon következi a zsűri elnökének Fenyves Veronikának a munkáját, aki a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának docense.

Sajtóiroda - TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.