Elmarad a nyári doktoravató

2020, május 25 - 12:23
A járványügyi helyzet miatt a diplomaosztókhoz hasonlóan elmarad a június 6-ra tervezett nyári doktoravató ünnepség is a Debreceni Egyetemen. A tudományos fokozatot igazoló oklevelet az érintettek előre egyeztetett időpontban, vagy az őszi ünnepségen is átvehetik.

Mivel a járvány miatt a védések is elmaradtak, mindössze 39 doktori és 15 habilitált oklevelet, valamint egy Professor emeritus címet adott volna ki az intézmény.

- A doktoravató nem csupán az egyetem, hanem egyben a tudomány kiemelt ünnepe is, amelyen a bölcsészettudományok, a természettudományok, az orvos- és egészségtudományok, az agrártudományok és a társadalomtudományok területén elért eredményeket ismeri el az intézmény – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Csernoch László. A tudományos rektorhelyettes hangsúlyozta: mivel az avatandók életének jelentős pillanata az ünnepség, ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy – amennyiben kérik – később, az őszi eseményen vegyék át oklevelüket.

Az avatandó doktorok a https://regisztracio.unideb.hu/hu/doktori-oklevel-atvetele linken található kérdőív kitöltésével jelezhetik, hogy az oklevelet személyesen átvennék az egyetem Tudományos Igazgatóságán (DE Főépület 2. emelet 212.), postai úton szeretnék megkapni, vagy élnek a későbbi időpont nyújtotta lehetőséggel.

- Erről természetesen valamennyi érintett, avatandó doktor és habilitált doktor tájékoztatást kapott, és bízunk abban, hogy nem lesz akadálya a november 28-i esemény megtartásának – tájékoztatott Varga Zsolt tudományos igazgató.

A doktoravató ünnepségeken hagyományosan tudományos kitüntetéseket is átadnak, köztük a DE Publikációs Díj elismerést. A pályázati anyagokról, a díjazott publikációkról, az öt nyertes személyéről május 28-i ülésén dönt az egyetem Tudományos Tanácsa.

Sajtóiroda – BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.