Mov’in Europe először Debrecenben

2017, március 13 - 16:23
Rendhagyó módon Brüsszel helyett idén a Debreceni Egyetem adott otthont a tizenöt ország részvételével tartott Mov’in Europe Coordinators Meeting nemzetközi konferenciának az Erasmus Student Network szervezésében.

 
A nemzetközi mobilitási program koordinátorai évente kétszer üléseznek, de ez az első alkalom, hogy nem az Európai Unió székhelyén, hanem a Debreceni Egyetemen találkoztak. A március 10-én kezdődő rendezvény és a programok szervezésében oroszlánrészt vállalt a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottságának önkéntesei.


- A Debreceni Egyetem számára igazi kitüntetés, és éppen ezért elismerésként fogadtuk, hogy egy tizenöt nemzet részvételével megrendezett konferencia házigazdája lehetünk. A nemzetközi kapcsolatok kialakítására és ápolására mind a város, mind az intézmény nagy súlyt fektet. Ennek és az itteni oktatás nemzetközi hírű színvonalának köszönhető, hogy országos szinten egyetemünkön tanul a legtöbb külföldi hallgató – hangsúlyozta a nemzetköziség fontosságát a konferencia megnyitóján Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A többnapos tanácskozás során ötletbörzék, panelbeszélgetések, workshopok, plenáris előadások és tréningek segítettek egymás és a mobilitási program megismerésében.

Természetesen maradt idő a szórakozásra és a kikapcsolódásra is, valamint egymás gasztronómiájának megismerésére: litván borscs leves, olasz lasagne, portugál édességek – tizenöt nemzet finomságait tálalta a Eurodinner a záróesten, ahol a magyar asztalra házi kolbász, pogácsa és lepcsánka is került.

DEHDK Sajtóiroda-HO
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.