Új együttműködésekről egyeztettek

2020, május 29 - 11:16
A legkorszerűbb építészeti technológiákról, valamint az egészségipar és orvostudomány területén tervezett együttműködésről tárgyalt Szilvássy Zoltán rektor csütörtökön. A megbeszélésen a koronavírus elleni vakcináról is szó volt.

A Chongqing Medical University és a China National Complete Engineering Corporation megbízásából látogatott a Debreceni Egyetemre Emad Mutlak, hogy feltérképezze és előkészítése a jövőbeni együttműködéseket. A megbízottat Szilvássy Zoltán rektor fogadta a Rektori Tanácsteremben.

A megbeszélésen egyeztettek a tervezett megállapodásokról, melyek a hagyományos kínai orvoslással kapcsolatos kutatások összehangolására, valamint a Kínában már klinikai fázis II. szakaszában álló COVID 19 antivirális vakcina kipróbálására is kiterjednek.

Emellett szóba kerültek a legmodernebb kínai építészeti megoldások és technológiák, melyeket az egyetemen folyó mérnökképzésben, valamint az intézmény infrastrukturális fejlesztéseiben is felhasználnának.

A látogatás végén Emad Mutlak ultrakönnyű 3D-s, irritációmentes, újrasterilizálható védőmaszkokat és nitril kesztyűket ajándékozott az egyetemnek.

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.