Képregények a közelmúltról

2017, március 17 - 10:26
A kortárs képregények világába kalauzolja az érdeklődőket következő előadásával a Science Café, a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata.

 
Képregény és történelem: a közelmúlt eseményei kortárs képregényrajzolók munkájában címmel Trippó Sándor, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Germanisztikai Intézet Német Nyelvű Irodalmak nem önálló Tanszékének tanársegéde tart előadást.

Mennyire lehet megismerni a múltat a képregényekből? Milyen nézőpontokat tárnak fel és milyen emlékezetpolitikai kihívásokról, vitákról tanúskodik egy-egy történet?

- Elsősorban a német képregények alapján szeretném bemutatni a közelmúlt történelmi eseményeinek képregényes feldolgozását – mondta az unideb.hu portálnak Trippó Sándor, aki fontosnak tartja, hogy azt is szemléltesse, hogyan is jelenik meg többek között a rendszerváltás, vagy a német kettéosztottság napjaink képregényében, és hogyan van ez kapcsolatban más korszakokról szóló történelmi képregényekkel.

- Az előadás során szeretnék egy kis kitekintést nyújtani arról is, hogy a kortárs magyar képregények hogyan dolgozzák fel a közelmúlt magyar eseményeit, akár a világháborúkat, vagy éppen az 56-os forradalmat – sorolta a témákat az előadó.

A Science Café-t a Tudományos Igazgatóság szervezi azzal a céllal, hogy szokatlan környezetben, rendhagyó témákat bemutatva népszerűsítse az egyetemen zajló kutatásokat és azok legfrissebb eredményeit.

Időpont: 2017. március 22. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.