Debreceni „Felfedezett”

2017, március 27 - 11:06
A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink” különdíját vehette át a hétvégén Budapesten rendezett ünnepségen Katona Tamás, a Debreceni Egyetem informatikus doktorandusz hallgatója.

A mostani a harmadik alkalom, hogy az egyetem által felterjesztett tehetséges hallgató érdemli ki a „Felfedezett” címet.

Katona Tamás már általános iskolás korában beleszeretett a számítástechnikába, és ebből a „kapcsolatból” mind a mai napig nem tudott, és nem is akar kilépni. A Debreceni Egyetemen mérnök informatikusként végzett, majd mesterszakon programtervező informatikus diplomát szerzett.


- Régi vágyam, hogy az informatikát az orvostudomány szolgálatában alkalmazzam, így nem véletlen, hogy tavaly az informatika az orvosi-biológiai kutatások segítésében témakörben kezdtem meg PhD-tanulmányaimat az egyetem informatikai doktori iskolájában – mondta az unideb.hu portálnak Katona Tamás a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács pályázatának március 25-i ünnepélyes eredményhirdetését követően.

A díjhoz tartozó pénzjutalmat jótékony célra, a Damján Tábornak ajánlotta fel, akik nyaranta fogyatékkal élő gyereket táboroztatnak Debrecenben.

- Többször szerettem volna önkéntes munkát végezni az általuk szervezett táborban, de valahogy mindig közbejött valami. Így más módját kerestem annak, hogy segíthessem a munkájukat, és ez a támogatás, remélem, talán másoknak is ösztönzést adhat – hangsúlyozta a díjazott.

Katona Tamás – akinek doktoranduszként sem szakadt meg a kapcsolata a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjával – jelenleg a Hatvani István Szakkollégium szakcsoport vezetője, de tagja a Doktoranduszok Országos Szövetségének is.

- A PhD-képzés befejezése, majd a doktori cím megszerzése után szeretnék az orvosi informatika területén elhelyezkedni, és tudásommal az egészségügyet szolgálni – fogalmazott Katona Tamás.

A nyertes prezentáció az alábbi linken érhető el:
https://prezi.com/xkmjg-ecbzkj/katona-tamas-felfedezettjeink-2017/

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.