Külföldi diákok vendégségben

2017, március 27 - 12:20
A Debreceni Egyetem képzési kínálatával, valamint az intézményben elérhető szolgáltatásokkal ismerkedtek pénteken a városban tanuló külföldi diákok, akik az American Field Service (AFS) szervezésében egy évig járnak debreceni gimnáziumokba.

A nemzetközi szervezet elsődleges célja az interkulturális tapasztalatcsere megvalósítása, amelynek köszönhetően ebben a tanévben 16 külföldi középiskolás tölt el egy tanévet Debrecen különböző középiskoláiban. A programban jelenleg hat gimnázium – köztük a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája – vesz részt. Az intézményekben nem csak a tananyagot, hanem a magyar nyelv alapjait is elsajátítják a Thaiföldről, Kolumbiából, Brazíliából, Costa Ricából, Németországból, Japánból, Belgiumból, Olaszországból és Törökországból érkezett fiatalok.


- Fontos számunkra a csereprogram, hiszen ha a diákok jól érzik magukat nálunk, akkor jó hírét viszik az országnak, és akár itt folytathatják felsőfokú tanulmányaikat is – mondta az unideb.hu portálnak Tóthné Timár Katalin, az AFS körzeti vezetője.

A diákok magyar családoknál laknak egy évig, itteni életüket az „őrangyaloknak” nevezett önkéntesek segítik, akik korábban már részesei voltak a programnak, és jól beszélnek angolul.

A vendégek március 24-én látogatott a Debreceni Egyetemre, ahol a Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ segítségével ismerkedtek az intézménnyel, a képzési kínálattal, illetve a külföldi diákok számára nyújtott lehetőségekkel.

A Debreceni Egyetemen jelenleg 105 ország 4321 külföldi hallgatója tanul, köztük többen olyanok is, akik valamikor korábban ugyancsak az AFS segítségével ismerkedtek meg Debrecennel és az egyetemmel.

Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.