U-Multirank: javuló teljesítmény

2017, március 30 - 15:56
Két fókuszterületen is sikeresen szerepel a Debreceni Egyetem a U-Multirank rangsorán. A szervezet 99 országból csaknem 1500 felsőoktatási intézményt, köztük 11 magyar egyetemet értékelt.

- Az Európai Unió által támogatott U-Multirank projekt nem egy adott szempont szerint állítja sorrendbe a felsőoktatási intézményeket, hanem öt fókuszterületen 35 különböző indikátor figyelembevételével vizsgálja az egyetemek és a főiskolák teljesítményét, amelyeket aztán egy ötfokozatú skálán értékel gyenge, átlag alatti, átlagos, jó, nagyon jó minősítéssel – tájékoztatta az unideb.hu portált Kőrösi Zoltán, a Tudományos Igazgatóság munkatársa.

A Debreceni Egyetem a nemzetközi kapcsolatok létesítésében, valamint a regionális szerepvállalás fókuszterületén érte el a legjobb eredményeket, hasonlóan az egy évvel ezelőtti mutatókhoz.
A nemzetközi orientációt elemezve kiderül, hogy az egyetem kiemelkedő mutatókkal rendelkezik a nemzetközi publikációk, valamint az idegen nyelvű alapszakos képzések számát tekintve, és jó az értékelés az idegen nyelvű mesterszakos képzések mennyiségét illetően is.

A regionális szerepvállalás vonatkozásában az egyetem kifejezetten jó mutatókkal rendelkezik a régiós publikációk terén, és ugyanilyen jók az adatok a régióban maradó alapszakos, illetve mesterszakos végzettségű hallgatók számát tekintve is.

A tudástranszfer területén az ipari partnerekkel közös szabadalmak teljesítményindexe emelkedik ki, és az azokban idézett publikációk mutatói is szép eredményt mutatnak.

Az U-Multirank rendszere felhasználóbarát, hiszen a diákok számára a képzés kiválasztásában nyújt segítséget, míg az egyetemi vezetők számára a stratégiaalkotásban, a vállalkozói szektor számára pedig a diplomás munkaerő-kapacitás kihasználásában segít.

Honlap: http://www.umultirank.org/#!/home

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.