Könyvtár: közkívánatra ingyenes

2016, augusztus 11 - 13:25
Szeptember 1-től megszűnik a könyvtárhasználati díj a DEENK-ben. Az ingyenesség minden egyetemi polgár számára elérhető lesz DEKa kártyával.

A 2016/17-es tanévtől a hallgatók, oktatók, dolgozók, vagyis valamennyi egyetemi polgár térítésmentesen veheti igénybe a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár szolgáltatásait.

Az eddig használt olvasójegyet a DEKa kártya helyettesíti a jövőben, ezzel kell az új tanévben regisztrálni annak, aki szeretné a könyvtár szolgáltatásait igénybe venni. Aki nem rendelkezik ilyen kártyával, igényelheti a https://dekakartya.unideb.hu/ oldalon.

- A hallgatók, dolgozók, könyvtár vezetése és az egyetem Hallgatói Önkormányzata is régóta szorgalmazta az ingyenes regisztrációt, amelyre az új tanévtől lesz lehetőség. Ez egy olyan elvárás, ami mondhatni már alapvető a felsőoktatási intézményekben, emellett a könyvtár számára is nyújt előnyöket, hiszen csökken az adminisztráció – mondta az unideb.hu portálnak Petró Leonárd. A DEENK Főigazgatói Hivatal kommunikációs koordinátora szerint ezzel az intézkedéssel várhatóan emelkedni fog az eddigi évi 20 ezer rendszeres, aktív könyvtárhasználó száma is.

A DEENK-nél ezen a héten még tart a nyári szünet. A könyvtári szolgáltatások augusztus 15-től lesznek újra elérhetők.

Sajtóiroda – BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.