Fókuszban az IT-biztonság

2017, április 5 - 08:55
Az informatikai rendszereket érintő incidensekről és a számítógépes bűncselekmények jogi vonatkozásairól is szó lesz a 16. Informatikai Szakmai Napokon, ahol az informatika aktuális kérdéseiről hallhatnak előadásokat a hallgatók.

Többek között az ipari szoftverfejlesztés kihívásairól, az ügyfélközpontú tesztelésről, a webfejlesztés modern eszközeiről, az üzleti elemzők munkájáról, a nyílt forráskódú technológiák alkalmazásáról, a front-end fejlesztők munkájának előnyeiről és hátrányairól is beszélnek majd a Debreceni Egyetem Informatikai Karának április 10-11-ei rendezvényén.

A 16. Informatikai Szakmai Napokon az IT-biztonság lesz az egyik fő téma. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet munkatársa bemutatja az incidenskezelés folyamatát a GovCERT-nél, szó lesz a hackerek tevékenységéről, a Debreceni Ítélőtábla titkára pedig a számítógépes bűncselekmények sajátosságairól, jogszabályi hátteréről tájékoztatja az érdeklődőket. Emellett a szakmai napokon tartják a karon áprilisban rendezett IT-biztonsági verseny eredményhirdetését is.

A rendezvényen az aktuális kérdéseket tárgyaló, a legújabb technológiákat, illetve a mindennapokban használt módszereket bemutató előadások mellett a cégek standokat is állítanak, ahol a diákok szemtől szemben kaphatnak választ kérdéseikre, valamint próbainterjúkon szerezhetnek tapasztalatokat és bizonyíthatják rátermettségüket.

Mihálydeák Tamás, az Informatikai Kar dékánja a szakmai napok kapcsán kiemelte, hogy a cégek felismerték, hogy minél fiatalabb korban kell kapcsolatba lépniük a hallgatókkal.

- A vállalatok egyre komolyabban állnak hozzá a szakmai napokhoz, olyan előadásokkal érkeznek, amelyek a leendő informatikusok számára meghatározó témákat dolgoznak fel, illetve meg tudják szólítani a diákokat. Az előadók közül többen –a kar egykori hallgatóiként – még mint gyakornok kerültek ahhoz a céghez, ahol most dolgoznak – magyarázta Mihálydeák Tamás.

A dékán megjegyezte: a rendezvényen legaktívabban résztvevő csoportok, illetve hallgatók jutalomban részesülnek, az előadások látogatásáért kapott tombolajegyekkel a szakmai partnerek értékes ajándékait lehet megnyerni.

A 16. Informatikai Szakmai Napok részletes programja a rendezvény honlapján érhető el.

Sajtóiroda - TPL
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.