Kossuth-napok a Kossuthban

2017, április 12 - 09:20
Mérgeskígyó, ónkatona, passzív ház és drón – rendhagyó programok, előadások és feladatok várták a diákokat a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában szervezett Kossuth-napokon.

Kossuth Lajos születésnapjához kapcsolódóan ebben a tanévben is koszorúzással emlékeztek meg a diákok és tanáraik névadójukról a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában. Az őszi rendezvényhez az elmúlt években rendszerint egy egyhetes programsorozat is kapcsolódott, amit ezúttal rendhagyó módon tavasszal szerveztek meg a Csengő utcán.

- Szerettünk volna a tanév második felére is érdekes és tartalmas programot kínálni a tanulóinknak, egy nagydolgozatoktól és feleltetésektől mentes hetet a tavaszi szünet előtt, amikor a diákok általában már nagyon várják a szünidőt – mondta Kiss Gabriella intézményvezető-helyettes.

Az április 6-án kezdődött Kossuth-napokon hallhattak előadást a fiatalok többek között a ritka mérgeskígyók természetvédelmi biológiájáról, az állambiztonsági iratok társadalomtörténeti kutatásairól, Bordeaux-ról és környékéről, a századforduló magyar futballjáról, valamint a karrierépítés lehetőségeiről.


A Műszaki Kar jóvoltából a diákok kipróbálhattak egy elektromikroszkópot, önthettek ónkatonát, beülhettek egy alternatív meghajtású kocsiba, röptethettek drónt és meglátogathattak egy passzív házat. Aki kedvet és bátorságot érzett hozzá, egy felsőfokú próbanyelvvizsgán tesztelhette nyelvtudását. Az agytorna közben sportversenyek várták a mozgásra vágyó diákokat a labdarúgó, a röplabda és a kosárlabdapályán. A programsorozat szerdán önkormányzati nappal zárul.

Sajtóiroda - TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.