Az egyetem is belépett a körbe

2020, június 15 - 14:54
Sárga köröket festettek fel a Debreceni Egyetem Főépülete előtti térre. Ezzel a felsőoktatási intézmény is csatlakozott a „Lépj a körbe! – Együtt vagyunk Debrecen” címet viselő projekthez. A karikákba írt QR-kódok segítségével az őszi yoUDay-ről lehet információkhoz jutni.

Május közepe óta egyre több helyen látni Debrecen forgalmas utcáin, terein, parkjaiban a burkolatra festett nagyméretű citromsárga köröket. A helyi Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ által elindított kezdeményezés célja, hogy ezzel összekapcsolják a koronavírus-járvány ideje alatt az élet jelentős részét uraló online teret a valóssal, közösségi élmény jöhessen létre csoportosulás nélkül, illetve ezúton is felhívják a figyelmet a biztonságos távolságtartásra.

A körök többsége valamilyen üzenetet is hordoz. A sárga részbe fekete színnel fújt szövegek általában az adott helyszínre vonatkozó idézetet, fontos gondolatot, kérdést, QR-kóddal elérhető internetes címet tartalmaznak.

A Debreceni Egyetem (DE) Főépülete előtti aszfaltozott részre került karikák az intézmény egyedülálló tanévnyitó stadionshowjáról, a yoUDay-ről nyújtanak információt. Az oktatási intézményeknél megjelenő körök lehetőséget adnak az adott szervezetnek a falak közül való „kilépésre”, tartalmaik bemutatására.

A kezdeményezés kapcsán Pintér Ákos, a DE általános rektorhelyettese a hirek.unideb.hu-nak elmondta, hogy a három kör a járvány idején biztonságos távolság megtartása mellett az intézményi összetartozást is szimbolizálja.

- Az egyetem szerves része a város építészeti és kulturális szövetének; a felsőoktatásban betöltött kulcspozíciója mellett számos fontos történelmi eseménynek is helyt adott; nagyon sok ismert kutató itt ért el komoly tudományos eredményt – sorolta Pintér Ákos.

A sárga köröket olyan környezetbarát festékkel készítették, amelyek az erős napsütés hatására néhány hónap múlva elhalványodnak, eltűnnek majd.


Sajtóiroda - OCs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.