Az orvoslás jövője, a holnap medicinái

2017, április 19 - 13:36
Az innovatív egészségügyi megoldásokba nyújtott betekintést a Richter Tudós Klub április 18-ai debütáló rendezvényén a Debreceni Egyetemen. Csaknem háromszázan vettek részt a legújabb technológiákat bemutató előadáson.

A személyre szabott orvoslással és a 3D nyomtatás egészségügyben való alkalmazásával ismerkedhettek meg azok, akik ott voltak a Debreceni Egyetem legjelentősebb egészségipari partnerének keddi rendezvényén. A Richter Tudós Klubnak első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal adott otthont az intézmény.

- Bár a rendezvényt először tartják az egyetem falain belül, a gyógyszeripari világcéggel való együttműködés már több évtizedes múltra nyúlik vissza. A két intézmény olyan mértékben fonódik össze, hogy az példaértékű lehet minden felsőoktatási és ipari kapcsolatra – fogalmazott beszédében Csernoch László rektorhelyettes az esemény megnyitóján.

Kiemelte: az egészségipari vállalkozások közül a Debreceni Egyetemnek a Richterrel van a legszorosabb kapcsolata. A sokrétű összefogás egyrészt a közös pályázatokra irányul, de hangsúlyosak a cég által finanszírozott tudományos kutatások is.

- A tradicionális gyógyszercég egyike azoknak a magyarországi vállalatoknak, amelyek világszínvonalú innovációs fejlesztéseket hajtanak végre, és ezek jelentős része a Debreceni Egyetemmel közösen valósul meg – mondta a rektorhelyettes.


Csernoch László üdvözölte, hogy a Richter Tudós Klub a jövő medicináit, gyógyítási lehetőségeit mutatja be a szakterület kiemelkedő szakemberei által. Emellett hangsúlyozta, hogy a program remek lehetőséget kínál az egyetem hallgatóinak, fiatal tudósainak és kutatóinak is: a feltörekvő fiatalok megismerkedhetnek azokkal az ipari kapcsolati lehetőségekkel, melyeken keresztül tudományos kutatási támogatáshoz juthatnak. Inspiráló az, hogy hazánkban létezik egy olyan iparvállalat, amely jelentős pénzt fordít kutatásfejlesztésre – fogalmazott a rektorhelyettes.

- Méltóképpen szerettük volna jelezni a társaság és az egyetem többéves eredményes partnerségét, ezért hoztuk el idén a Debreceni Egyetemre a 2004 óta működő Richter Tudós Klubot – mondta Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója.

A szakember szerint a programsorozat mindig is Debrecenben volt a legnépszerűbb, és az új helyszínen, az egyetemen is csaknem háromszáz hallgató és egészségügyi szakember volt kíváncsi az orvosi és gyógyszerészeti tudományos élet középpontjában álló aktualitásokra. Az előadás résztvevői közül tíz szerencsést sorsoltak ki, akik ellátogathatnak a Richter Gedeon Nyrt. debreceni Biotechnológiai Üzemébe.

Sajtóiroda-MM

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.