Házhoz jönnek az állásajánlatok

2017, április 24 - 15:40
Egyetlen nap alatt akár 1500 betöltendő álláshely is „gazdára találhat” április 26-án a Debreceni Egyetem Állásbörzéjén, amelyet idén már huszadik alkalommal rendez meg az intézmény a Főépületben.

Ebben az évben 650 négyzetméteren várja az érdeklődőket ez a speciális munkaerő-toborzás, amelyen egyszerre egy helyen jelenik meg a kereslet és a kínálat. Mindez számokban: csaknem 100 kiállító, 12 tanácsadó cég és 60 pályaorientációs szakember, akikben egyetlen dolog a közös: a Debreceni Egyetem hallgatói között keresik leendő munkavállalóikat.

A végzősök megismerkedhetnek az aktuális álláslehetőségekkel, valamint szakmai gyakorlati helyekre, gyakornoki és frissdiplomás programokra, vállalati ösztöndíjakra is jelentkezhetnek. Aki pedig még nem tudja pontosan, milyen irányba induljon el, milyen kvalitásai vannak, mit mutat a kézírása, vagy hogyan kell jó pályázati anyagokat készíteni, az ingyenesen veheti igénybe a tanácsadásokat. A szakemberektől lehet kérdezni pályaorientációról vagy karrierről, lehet konzultálni a sikeres önéletrajzról és a motivációs levélről, ki lehet próbálni egy állásinterjút, de önismerettel kapcsolatos kérdésekben meg lehet keresni a fiatal pszichológusokat is.


- Az elmúlt 20 év munkájának eredménye, hogy lassan már kicsi lesz a Főépület, annyi partner szeretne részt venni és bemutatkozni álláskínálatával a munkát kereső friss diplomásoknak. Ez a szám pedig nem kevés a Debreceni Egyetemen, ahol évente mintegy 5 ezer végzős kap diplomát, és ahol az intézmény képzési portfóliója szinte a teljes munkaerő-piaci kínálatot le tudja fedni szakemberekkel – mondta a rendezvényt ismertető sajtótájékoztatón Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

- Ma már nem csak a börzén szeretnének helyet kapni a város és a régió cégei, hanem szerepet kérnek az oktatásban is, hogy megmutathassák – akár gyakorlóhelyként -, mire képesek a kutatás-fejlesztés-innováció területén. Emellett országszerte jól ismert a Debreceni Egyetem tudásbázisa, így nem véletlen, hogy népszerűek az itt végzett szakemberek – emelte ki Bács Zoltán kancellár.

- 2017-ben a cégek egyharmada új kiállító, találunk közöttük multinacionális vállalatokat, kis- és középvállalkozásokat, munkaerő-közvetítéssel és -toborzással foglalkozó cégeket, tanácsadókat, nyelvtanítással foglalkozó, külföldi diákmunkákat, önkéntes programokat kínáló egyesületeket, illetve csereprogramokat és külföldi szakmai gyakorlatokat koordináló szervezeteket egyaránt – sorolta Molnár Dániel, a DE Hallgatói Önkormányzat kabinetfőnöke.

Ebben az évben több mint 1500 állásajánlat lesz elérhető a rendezvényen, a nagyobb cégeknél akár 50-60 pozíciót is meg lehet találni.

– Az mára már bebizonyosodott, hogy a nemzetközi tapasztalat növeli álláskereséskor az elhelyezkedés esélyeit. A munkaadók szívesen vesznek fel olyan jelöltet, aki több hónapot töltött külföldön, mert az ilyen pályázók általában nyitottabbak, rugalmasabbak és jobban feltalálják magukat a problémás helyzetekben. Ezért a szervezők ebben az évben is megszervezik a börze kísérőrendezvényeként a Külügyi Börzét – emelte ki Zsuppányi Noémi, a DEHÖK Karrierközpont vezetője.

A programot beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők bejelentették: a nagy érdeklődés miatt évi két börze lesz a jövőben, az idei második, november 8-i eseményre már a standok 60 %-a elkelt előfoglalással.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.