Bővülhetnek a kínai kapcsolatok

2017, április 25 - 08:44
A Debreceni Egyetem angol nyelvű műszaki, informatikai, agrár, gazdálkodási és zeneművészeti képzései iránt érdeklődtek azok a kínai egyetemek, amelyek képviselői hétfőn tettek látogatást az intézményben.

A Yantai University (Yantai), a Ningbo University (Ningbo, Zheijang) és a China West Normal University (Nanchong, Sichuan) egyetemekről érkezett közös delegáció április 24-én a Debreceni Egyetemre. Mindhárom intézmény – képzési kínálatát, felépítését, hallgatói, oktatói létszámát tekintve sok hasonlóságot mutat a Debreceni Egyetemmel, így a delegáció tagjai elsősorban a műszaki, az informatikai, az agrár, a gazdálkodási és zeneművészeti területet érintő angol nyelvű mesterszakos képzésekre voltak kíváncsiak.


- Mint a megbeszélések során kiderült, nem véletlenül az angol nyelvű képzéseink kerültek a fókuszba, hiszen Kínában igen kevés erre a lehetőség. A külföldi diákok elsősorban a kínai nyelv miatt választják a távoli országot, azonban a kínai egyetemistáknak világszerte könnyebb az elhelyezkedés, ha ismerik a nyelvet és rendelkeznek szakmai gyakorlattal. Mindezt pedig megszerezhetik a Debreceni Egyetemen – mondta a tanácskozást követően az unideb.hu portálnak Csernoch László.

A tudományos rektorhelyettes hangsúlyozta: a kapcsolat akár kétoldalú is lehet, hiszen az lehetőséget teremthet a Debreceni Egyetem hallgatóinak arra, hogy a kapcsolatok révén a piacorientált képzés jegyében kínai érdekeltségű vállalatoknál töltsenek szakmai gyakorlatot.

A vendégek bemutató előadáson ismerkedtek a Debreceni Egyetem kínálatával, majd megbeszéléseket folytattak a Gazdaságtudományi Kar, az Informatikai Kar, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, a Műszaki Kar és a Zeneművészeti Kar vezetőivel, akikkel az együttműködés lehetőségeikről egyeztettek.
                                                                                   
A vendégek debreceni tartózkodásuk során látogatást tettek még a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumban és a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában is.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.