Egyetemi tag az ifjúsági akadémiában

2017, április 25 - 13:48
A fiatal kutatókat tömörítő európai szervezet, a Young Academy of Europe a tagjai közé választotta Török Péter biológus-ökológust, a Debreceni Egyetem Ökológiai Tanszékének egyetemi docensét.

A Young Academy of Europe (YAE) jelenleg mintegy 200 ifjú kutatót tömörítő szervezet, mely az Academia Europea-val szoros együttműködésben szakértői és tanácsadó feladatokat lát el tudományos kérdésekben és tudományos problémákkal összefüggő társadalmi véleményformálásban.

Kiemelt szerepet tölt be az európai kutatásfinanszírozási és kutatási stratégia jövőbeni céljainak megfogalmazásában és kidolgozásában, valamint a fiatal kutatók véleményének és érdekeinek hatékony képviseletében. A YAE-nek jelenleg négy magyar tagja van, Török Péter az első a Debreceni Egyetemről.

Az Ökológiai Tanszék egyetemi docense az eurázsiai gyepterületeken zajló vegetáció-dinamikai folyamatokat vizsgálja különös hangsúlyt fektetve a fajkészlet, a biomassza produkció, a terjedési folyamatok és a talajmagbank vizsgálatára. Arra keresi a választ, hogy a természetes ökoszisztémák biológiai sokféleséget kialakító és fenntartó folyamataira milyen hatással van az ember környezet-átalakító tevékenysége, a mezőgazdaság intenzifikációja, az élőhely-fragmentáció, valamint a klímaváltozás.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.