Mentorálással a jobb eredményekért

2020, június 26 - 12:42
A tavaszi félév során a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának (BTK) Angol-Amerikai Intézete online hallgatói mentorprogramot indított IEAS Writing Center néven, amelyben mesterszakos és PhD-hallgatók tutorként, coachként segítették alsóbb éves társaik tanulmányait.

A pályázati forrásból megvalósuló program célja a lemorzsolódás csökkentése, a tehetséges, de esetleg még nyelvi problémákkal küzdő magyar és külföldi hallgatók támogatása, összességében a felsőoktatás színvonalának fejlesztése.

A félév során 15 mentor dolgozott csaknem 40 mentorált idegen-nyelv szakos hallgatóval. A projekt szakmai irányítói az Angol-Amerikai Intézet oktatói: Moise Gabriella, Mózes Dorottya és Venkovits Balázs.

- A tavaszi félév során sikerült kialakítani a Writing Center működésének alapelveit, a mentori kiválasztás folyamatát, amely iránt a különleges körülmények és a rövid határidők ellenére hatalmas érdeklődés mutatkozott. Az eddigi tapasztalatokat beépítve reméljük, hogy a program az őszi félév során is folytatódhat, akár még több hallgató bevonásával – tájékoztatott Venkovits Balázs, az Angol-Amerikai Intézet igazgató-helyettese.

A BTK stratégiai és gazdasági dékánhelyettes hangsúlyozta: a programban résztvevők nem a hallgatók munkáját végzik el, hanem tutorként, coachként fellépve segítettek az írásos feladatok, beadandó munkák átdolgozásában, javításában.

– Mindez remek alkalmat biztosított tanárszakos és diszciplináris MA- és PhD-hallgatóink számára, hogy gyakorlatot szerezzenek és kipróbálják magukat oktatóként – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Csatár Péter.

A tervek szerint szeptembertől a bölcsészettudomány további területeit is bevonják a mentorálási programba.

A IEAS Writing Center „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" elnevezésű EFOP-3.4.3-16-2016-00021 pályázat keretében valósult meg.

Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.