Jelentős előrelépés a RUR rangsorában

2020, június 29 - 09:59
Több mint 200 helyet javított a Debreceni Egyetem a RUR 2020 Natural Sciences természettudományi rangsorban. Legjobb magyar egyetemként már az első 300 között tartják számon a nemzetközi ranglistán, amely a világ 711 felsőoktatási intézményét vizsgálja.

A 277. helyre lépett előre a tavalyi 519. helyről a Debreceni Egyetem a moszkvai székhelyű független szervezet, a Round University Ranking (RUR) természettudományi rangsorában. Ezzel az eredménnyel a DE érte el a legjobb helyezést a listán a magyar felsőoktatási intézmények között, megelőzve az Eötvös Loránd Tudományegyetemet (364), a Közép-európai Egyetemet (452) és a Szegedi Tudományegyetemet (490).

A RUR a világ legjobb 711 egyetemét értékeli összesítve és tudományterületenként egyaránt 4 kategóriában: oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi mutatók (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%). A DE az oktatás (200) és kutatás (230) kategóriában teljesített a legjobban.

A lista élén három egyesült államokbeli intézmény: a Stanford University, a Princeton University és California Institute of Technology (Caltech) végzett.

A teljes rangsor a RUR weboldalán érhető el.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.