Lehet-e a háznak lelke?

2017, április 27 - 15:04
Rég elfeledett építészeti technikákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Science Café soron következő előadásában, amelyen az építész felelősségének kérdése is terítékre kerül.

A lélek és az építészet kölcsönhatása címmel Rácz Tibor István építész tart előadást a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának keretében.


Rácz Tibor István többek között olyan kérdésekre ad választ, hogy a divat, ami a jelenkor építészetét is alakítja, mennyire határozza meg és befolyásolja az épület használóinak életminőségét? Melyek lehetnek azok az építészeti elemek, amelyek a rejtett lelki énünket és mindennapi hangulatunkat pozitívan, vagy akár negatívan befolyásolják. Mindezt hogyan tudták kezelni az archaikus magyar építészetben? Házat tervezünk, vagy inkább hajlékot a családoknak?


- Az építész felelőssége a társadalmi rendszerben, hogy élhető környezetet alakítson ki. Korunk építészének nem önnönmaga megvalósítása a feladata, hanem az, hogy a funkcionális és szerkezeti útvesztőben iránymutatást adjon azoknak az embereknek, akik bizalmukba fogadják életük „főművének” tervezőjét – mondta az unideb.hu portálnak Rácz Tibor István építész, a Debreceni Egyetem Földtudományok Doktori Iskola PhD-hallgatója.


A Debreceni Egyetem ismeretterjesztő sorozata közérthető, olykor játékos formában, szokatlan környezetben mutatja be a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket, elképzeléseket.

Időpont: 2017. május 3. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

Az esemény Facebook-oldala: https://goo.gl/s5OFRs


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.