Határtalan jogtudomány

2017, május 2 - 10:00
Az aktuális jogi kérdéseket vitatták meg a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar és a Kijevi Jogi Egyetem közös nemzetközi konferenciáján, melyet nyolcadik alkalommal szerveztek meg közösen.

A két intézmény kapcsolata több mint tíz évre nyúlik vissza, eredetileg egy tanszéki együttműködésként indult.

- Egy közös kutatás kapcsán Csécsy György professzor tartott nálunk előadást. Ekkor vetődött fel annak az ötlete, hogy évente egyszer az éppen aktuális jogi kérdésekről közös tanácskozást szervezzünk. Ez kiváló alkalom a hallgatók és az oktatók közötti tapasztalat-, illetve véleménycserére – nyilatkozta Jurij Boshickij, a Kijevi Egyetem rektora az április 28-ai konferencia megnyitóján.

A rendezvényen a DE ÁJK kitüntetését adta át Szikora Veronika dékán az ukrán intézményvezetőnek.

- A két egyetem között létrejött kiváló és eredményes kapcsolat kialakításában meghatározó szerepet töltött be Jurij Boshickij. Ezt a munkát szeretnénk elismerni az Állam és Jogtudományi Kar legmagasabb kitüntetésével – hangsúlyozta Szikora Veronika.

Hasonló gesztust tett az ukrán fél is, aki a Kijevi Jogi Egyetem elismerő oklevelét és medálját nyújtotta át Csécsy professzornak és a dékánnak.

A megnyitót követő tanácskozáson az ukrán és a magyar polgári jog változásait vitatták meg a szakemberek a Kassai úti campuson. Csaknem 20 előadás hangzott el a témában, melynek anyagát a korábbi tanácskozásokhoz hasonlóan egy tanulmánykötetben is megjelentetik.

Sajtóiroda - TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.