Pedagógus-továbbképzés nyáron is

2020, augusztus 10 - 15:10
Augusztusban is folytatódnak a Debreceni Egyetem pedagógus-továbbképzési programjai. Hét képzés keretében ismerkedhetnek meg a térség pedagógusai a legújabb oktatási technikákkal és módszertani eszközökkel.

Pozitív fegyelmezés - tanulói motiváció, A beilleszkedési és magatartási nehézségek és zavarok kezelése az iskolában, Játék az oktatásban - tanulói motiváció az általános iskolában, A pedagógiai projektmódszer elméleti és gyakorlati alapjai, alkalmazásának lehetőségei, IKT-megoldásokkal az élvezetesebb tanításért, tanulásért – számos képzést tart idén augusztusban a Debreceni Egyetem a térség pedagógusainak.

A 2018. augusztusi indulás óta Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye hat tankerületének több mint 1400 tanítója és tanára vett már részt az intézmény pedagógus-továbbképzési programjában elérhető 26 képzés valamelyikén.

- A Debreceni Egyetem mint Kelet-Magyarország meghatározó pedagógusképző intézménye törekszik arra, hogy a diplomaszerzés után ne engedje el a végzett tanárok kezét, hanem folyamatosan támogassa őket a legfrissebb tudásanyag megszerzésében, új oktatásmódszertani eszközök megismerésében és használatának elsajátításában. Azon dolgozunk, hogy programunk révén hosszú távon is kialakítsuk a pedagógusok munkáját folyamatosan támogató szakmai rendszert – mondta el a hírek.unideb.hu-nak Pósánné Rácz Annamária. A Debreceni Egyetem oktatási igazgatója hozzátette: a tervek szerint októberben újabb képzéseket indítanak.

A program az EFOP-3.1.2-16-2016-00001 „A pedagógusok módszertani felkészítése a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése céljából” című pályázat keretében valósul meg, melynek célja a tanulói lemorzsolódás megelőzése. Ennek keretében az egyetemi szakemberek és a tanárképzés gyakorlati szakaszában aktívan közreműködő gyakorlóiskolai tanárok a lemorzsolódás megelőzésére alkalmas, tanítást támogató új pedagógiai módszereket dolgoztak ki, melyeket megismertetnek a két megye pedagógusaival.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.