Bács Zoltán lett a MEFS alelnöke

2020, augusztus 13 - 14:24
A Debreceni Egyetem kancellárját, Bács Zoltánt választotta alelnöknek tisztújító ülésén a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS). Az elnökségben helyet kapott Molnár Dániel, a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke, a DE hallgatója is.

Tisztújító ülést tartott a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség augusztus 12-én a Testnevelési Egyetem Athén termében. Az ünnepi eseményen részt vett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár is.

A testület új elnököt választott, a következő négy évben Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora fogja betölteni a vezetői tisztséget. Az ülésen a szövetség tagjai döntöttek arról is, hogy a következő négy évben a Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán lesz a MEFS egyik alelnöke.

Megválasztásával kapcsolatban az egyetemi vezető a hirek.unideb.hu érdeklődésére kifejtette: a Debreceni Egyetem felsőoktatási sportfejlesztés terén az elmúlt 15 évben végzett munkáját és elért eredményeit országszerte elismerik, köszönhetően a DEAC versenysport csapatainak, az egyetem sportoktatási és sporttudományi tevékenységének, más egyetemekkel való aktív együttműködésnek és a szabadidős sport sikeres szervezésének.

- Bízunk benne, hogy a következő időszakban is lehetőség nyílik az egyetemi sport további fejlesztésére, amelyen az új elnök által kijelölt irányok szerint fogunk dolgozni. A munkában a Debreceni Egyetem tapasztalatait is hasznosítani fogjuk – hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár.

Az elnökség tagja lett a Debreceni Egyetem hallgatója, a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke, Molnár Dániel is. Feladata lesz a sportolói és tudományos kettős karriert támogató rendszer erősítése.

- Az a célom, hogy a sporttevékenységeket a doktoranduszok és a hallgatók körében is népszerűsítsük, ez azért fontos, mert a sporttudomány egy interdiszciplináris terület, kiemelt ágazat, fontos a legmagasabb szintű szakmai tudás integrálása. Szükség van ezen a területen is az utánpótlásra, ezért az élsportolóknak is érdekük, hogy tudományos szinten minél előrébb jussanak – tájékoztatott Molnár Dániel.

A MEFS munkájában hagyományosan fontos szerepet tölt be Balogh László. A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója az új elnökség alatt is szakterületi bizottság vezetőként vállal majd szerepet.

Az ünnepi tisztújító ülésen az egyetemi sportért végzett áldozatos munka elismeréseként szakmai díjakat adtak át. Mint arról beszámoltunk, Hajós Alfréd Aranyplakett kitüntetésben részesült a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági és -menedzsment Intézetének egyetemi tanára, Borbély Attila.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.