Elismerés a geográfusoknak

2020, szeptember 8 - 13:09
A Debreceni Egyem Földtudományi Intézetének oktatóját és a Magyar Földrajzi Társaság Debreceni Területi Osztályát is kitüntették a Magyar Földrajzi Társaság (alapítva 1872-ben) 144. közgyűlésén szombaton.

Radics Zsolt, a Debreceni Egyem Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézetének adjunktusa kapta idén az 1872-ben alapított Magyar Földrajzi Társaság Pro Geographia Oklevél kitüntetést.

A földtudományi szakember a Debreceni Területi Osztály titkáraként betöltött aktív szerepéért, a Debreceni Egyetem geográfus- és földrajztanár-képzésében végzett évtizedes oktatómunkájáért, szervező tevékenységéért, valamint a tehetséggondozásban vállalt feladataiért részesült az elismerésben.

A társaság „A földrajz népszerűsítéséért” vándordíját a Magyar Földrajzi Társaság Debreceni Területi Osztályának adományozta a 2018-ban és 2019-ben a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézetével közösen kifejtett konferenciaszervező tevékenységéért (IX. Magyar Földrajzi Konferencia, Debrecen-2018; VIII. Magyar Tájökológiai Konferencia, Kisvárda-2019).

A kitüntetéseket a társaság szombati, 144. közgyűlésén adta át Csorba Péter, a Magyar Földrajzi Társaság elnöke, a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézetének egyetemi tanára.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.