Bolyai-ösztöndíj fiatal kutatóknak

2020, szeptember 9 - 15:33
A Debreceni Egyetem tíz fiatal kutatója folytathatja tudományos munkáját a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíjának támogatásával. A nyertesek listáját a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) honlapján hozta nyilvánosságra.

Az MTA 1996-ban alapított Bolyai-ösztöndíja segíti és ösztönzi a már jelentősebb eredményeket elért fiatalokat kutatómunkájuk folytatásában, valamint MTA-doktori értekezésük megírásában, és a tudományos cím megszerzésében. A pályázat valamennyi tudományterületen és tudományágban benyújtható.

Az egy, két vagy három évre elnyerhető Bolyai-ösztöndíj odaítéléséről a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma dönt. A nyertesek a támogatás idejére havi 124 500 forintos támogatásban részesülnek.

Kiegészítéseként a jelentkezők pályázhattak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által gondozott, a Bolyai-ösztöndíjhoz kapcsolódó Bolyai+ ÚNKP-ösztöndíjra is, amennyiben vállalják, hogy a támogatott időszakban a fogadó felsőoktatási intézményben kutatási tevékenységet végeznek, valamint hozzáférhetővé teszik tudományos kutatási, fejlesztési munkájuk eredményeit, kutatási módszertanukat megosztják a hallgatókkal, emellett szakkollégiumi, vagy egyéb oktatási kurzusokat tartanak. Ezzel további havi 200 ezer forintos támogatásban részesülhetnek a nyertesek.

A Debreceni Egyetem nyertes kutatói:
Általános Orvostudományi Kar - Székvölgyi Lóránt
Bölcsészettudományi Kar - Rákosi György
Műszaki Kar - Budai István, Lakatos Ákos, Máté Domicián
Természettudományi és Technológiai Kar - Baranyai Edina, Csarnovics István, Nagy Tibor, Pfliegler Valter Péter, Timári István


Sajtóiroda - BZs
forrás: mta.hu

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.